skład / składniki
metoda gotowania
1) Aby Zrobić ciasto: wymieszaj suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia. Dodaj wodę, margarynę , śmietanę-zagnieść ciasto. Ilość mąki do regulacji, konsystencja ciasta jest podobna miękkością do płatka ucha
2) przykryj spód multicookera pergaminem (aby wygodniej było uzyskać gotowy produkt)
3) rozłóż ciasto
4) ułóż nadzienie warstwami na cieście: oddziel rybę konserwową od kości - pierwsza warstwa, pokrój cebulę lub Por w kostkę na wierzchu, następna warstwa to starty ser
5) ubij jajko majonezem trzepaczką na gładką masę, wylej na wierzch, delikatnie spłaszczając na całej powierzchni ciasta
6) zamknij pokrywę, ustaw tryb pieczenia na 1 godzinę (w zależności od modelu multicookera czas gotowania może się różnić)
7) smacznego!!!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal / 100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Margaryna stołowa - 720 kcal/100g
- Margaryna kremowa - 720 kcal / 100g
- Margaryna mleczna - 743 kcal/100g
- Margaryna niskotłuszczowa - 384 kcal/100g
- Margaryna kanapkowa - 688 kcal/100g
- Margaryna do pieczenia - 675 kcal/100g
- Margaryna dietetyczna - 366 kcal/100g
- Margaryna półtłusta 40 % - 415 kcal/100g
- Margaryna - 720 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Tuńczyk w puszce we własnym soku - 96 kcal / 100g