ciasto rybne w powolnej kuchence z tuńczyka w puszce

bardzo smaczne, obfite ciasto, a co najważniejsze łatwe do zrobienia. Biorąc pod uwagę, że jestem młodą mamą, czas na gotowanie kulinarnych przysmaków jest minimalny, ale zawsze chcę rozpieszczać krewnych pysznymi. Tak więc ten przepis zawsze robi furorę na stole, a gotowanie ciasta w mulvarku okazało się łatwe
HelenaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 24 % 12 g
tłuszcze 28 % 14 g
węglowodany 48 % 24 g
269 kcal
IG: 0 / 0 / 100

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 20 min

1) Aby Zrobić ciasto: wymieszaj suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia. Dodaj wodę, margarynę , śmietanę-zagnieść ciasto. Ilość mąki do regulacji, konsystencja ciasta jest podobna miękkością do płatka ucha

2) przykryj spód multicookera pergaminem (aby wygodniej było uzyskać gotowy produkt)

3) rozłóż ciasto

4) ułóż nadzienie warstwami na cieście: oddziel rybę konserwową od kości - pierwsza warstwa, pokrój cebulę lub Por w kostkę na wierzchu, następna warstwa to starty ser

5) ubij jajko majonezem trzepaczką na gładką masę, wylej na wierzch, delikatnie spłaszczając na całej powierzchni ciasta

6) zamknij pokrywę, ustaw tryb pieczenia na 1 godzinę (w zależności od modelu multicookera czas gotowania może się różnić)

7) smacznego!!!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal / 100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Margaryna stołowa - 720   kcal/100g
  • Margaryna kremowa - 720   kcal / 100g
  • Margaryna mleczna - 743   kcal/100g
  • Margaryna niskotłuszczowa - 384   kcal/100g
  • Margaryna kanapkowa - 688   kcal/100g
  • Margaryna do pieczenia - 675   kcal/100g
  • Margaryna dietetyczna - 366   kcal/100g
  • Margaryna półtłusta 40 % - 415   kcal/100g
  • Margaryna - 720   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Tuńczyk w puszce we własnym soku - 96   kcal / 100g

Podobne przepisy