kasza gryczana z szynką gulaszową w powolnej kuchence

danie dla miłośników gryki, smaczne, satysfakcjonujące i zdrowe.
SwietłanaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 23 % 12 g
tłuszcze 31 % 16 g
węglowodany 46 % 24 g
288 kcal
IG: 4 / 96 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Marchewki pokroić w kostkę

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Smaż gulasz w powolnej kuchence w trybie smażenia przez 5 minut

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj marchewkę i usmaż jeszcze 5 i

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wlać grykę, zalać wodą, woda powinna całkowicie zamknąć grykę. sól, ustaw tryb gryki i gotuj

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Posyp ziołami i smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Kasza gryczana (całe ziarno) - 335   kcal/100g
  • Ciemna mąka gryczana - 333   kcal/100g
  • Jasna mąka gryczana - 347   kcal/100g
  • Kasza gryczana gotowana - 163   kcal/100g
  • Gryka - 313   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Gulasz wieprzowy - 349   kcal/100g

Podobne przepisy