klasyczny omlet w powolnej kuchence

szybki, smaczny, odpowiedni na śniadanie nawet dla tych, którzy są na diecie, pożywny. Nawet gotuję na obiad. Zdrowa jest lekka kolacja.
Króliczek260188Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 37 % 7 g
tłuszcze 47 % 9 g
węglowodany 16 % 3 g
94 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 20 min

ubij jajko i mleko. Posmaruj naczynia multicookera olejem słonecznikowym. Wlej ubitą masę do pojemnika. Sól do smaku i wymieszaj sól. Następnie ustawiamy tryb "pieczenia" na 10 minut.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy