zupa grochowa z mięsem w powolnej kuchence
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
1.Moczyć groszek przez 2 godziny, aby puchnąć.
2. Marchewki, cebulę obrać, pokroić w kostkę.
3. Umyj seler i pokrój na kawałki.
4. Boczek i mięso z piersi również pokroić w kostkę.
5. Smaż boczek w trybie "MULTIPOWAR" w 160 stopniach przez 5 minut, przykryj warzywa i seler i gotuj przez kolejne 5 minut.
6. Wlej wodę i gotuj wszystko razem przez 10 minut.
7. Dodaj groszek, gotuj w temperaturze 120 stopni przez 30 minut.
8. Włóż pokrojonego kurczaka i gotuj zupę przez kolejne 25-30 minut.
9. Na koniec dopraw zupę solą, pieprzem i dodaj masło.
podczas serwowania udekoruj aromatyczną zupę świeżymi ziołami.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Suszony zielony groszek nie gotowany cały - 340 kcal/100g
- Zgnieciony groszek surowy bez powłoki nasiennej - 348 kcal/100g
- Rozdrobniony groszek gotowany - 115 kcal/100g
- Groszek Turecki suszony nie gotowany - 360 kcal/100g
- Groszek krowi suszony nie gotowany - 343 kcal/100g
- Groszek krowie suszony gotowany - 76 kcal/100g
- Groszek suszony - 322 kcal/100g
- Groszek - 298 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Boczek gotowany - 447 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Wędzony kurczak - 117 kcal/100g
- Łodyga selera - 12 kcal/100g