zupa jarzynowa z kiełbaskami w powolnej kuchence

pyszna pożywna zupa. Ugotuje powolną kuchenkę.

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 22 % 2 g
tłuszcze 33 % 3 g
węglowodany 44 % 4 g
45 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 50 min

pokrój ziemniaki w kostkę.
pokrój marchewki i paprykę w kostkę.
posiekaj cebulę.
pokrój pomidora w drobną kostkę.
pokrój kiełbaski w plasterki.

wlej olej do miski multicookera, włóż cebulę, marchewkę, paprykę i kiełbaski. Wybierz program smażenie / pieczenie, czas gotowania 15 minut. (w czasie gotowania kilka razy wymieszać).
dodaj ziemniaki, pomidor, brokuły, wodę, sól i przyprawy. Wymieszać. Wybierz program Zupa, czas gotowania 40-50 min.

gotuj do końca reżimu.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Brokuły - 33   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Kiełbaski "mleczne" - 266   kcal/100g
  • Kiełbaski"ruskie" - 243   kcal/100g
  • Kiełbaski wieprzowe - 324   kcal/100g
  • Parówki konserwowe - 228   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g

Podobne przepisy