zupa jarzynowa z kiełbaskami w powolnej kuchence
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
pokrój ziemniaki w kostkę.
pokrój marchewki i paprykę w kostkę.
posiekaj cebulę.
pokrój pomidora w drobną kostkę.
pokrój kiełbaski w plasterki.
wlej olej do miski multicookera, włóż cebulę, marchewkę, paprykę i kiełbaski. Wybierz program smażenie / pieczenie, czas gotowania 15 minut. (w czasie gotowania kilka razy wymieszać).
dodaj ziemniaki, pomidor, brokuły, wodę, sól i przyprawy. Wymieszać. Wybierz program Zupa, czas gotowania 40-50 min.
gotuj do końca reżimu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Brokuły - 33 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Kiełbaski "mleczne" - 266 kcal/100g
- Kiełbaski"ruskie" - 243 kcal/100g
- Kiełbaski wieprzowe - 324 kcal/100g
- Parówki konserwowe - 228 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g