omlet jak w przedszkolu w powolnej kuchence
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
1. Aby zrobić omlet, lepiej wziąć wszystkie produkty o temperaturze pokojowej. Rozbij jajka na głęboki talerz, ubij w bujną pianę.
ubijamy, co jest dla ciebie wygodniejsze, możesz trzepaczką lub widelcem.
2. Dodaj mleko i sól do smaku. Wszystko dobrze wymieszaj. Na życzenie możesz dodać różne składniki: ser, kiełbasę, pomidory, zioła.
3. Nasmaruj dno multicookera kawałkiem masła i wlej mieszaninę jajek. Zamknij pokrywę, Ustaw tryb "pieczenia" na 20 minut.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g