omlet jak w przedszkolu w powolnej kuchence

lekki, delikatny, zwiewny, ze złotą skórką! Często robię omlet na śniadanie. Najłatwiejszym i najszybszym przepisem dla mnie jest gotowanie w powolnej kuchence. W ten sposób okazuje się najbardziej bujny i smaczny. Nie bez powodu omlet jest tak popularny. To danie z pewnością przypadnie do gustu każdemu, kto go spróbuje!
ParslinaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 44 % 8 g
tłuszcze 44 % 8 g
węglowodany 11 % 2 g
82 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 25 min

1. Aby zrobić omlet, lepiej wziąć wszystkie produkty o temperaturze pokojowej. Rozbij jajka na głęboki talerz, ubij w bujną pianę.
ubijamy, co jest dla ciebie wygodniejsze, możesz trzepaczką lub widelcem.

2. Dodaj mleko i sól do smaku. Wszystko dobrze wymieszaj. Na życzenie możesz dodać różne składniki: ser, kiełbasę, pomidory, zioła.

3. Nasmaruj dno multicookera kawałkiem masła i wlej mieszaninę jajek. Zamknij pokrywę, Ustaw tryb "pieczenia" na 20 minut.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g

Podobne przepisy