skład / składniki
metoda gotowania
Sos Beszamelowy
roztop masło.Dodaj mąkę i usmaż, aby nieco zmieniła kolor-stała się jasnozłota.Wlać mleko. W tym czasie możesz usunąć naczynia z ognia, aby obniżyć gotowanie i łatwiej było walczyć z grudkami. Gdy mieszanina zostanie wymieszana, wróć naczynia do ognia i gotuj, aż zgęstnieje, około minuty. W tym samym czasie masę można posolić.
przygotuj ciasto: rozpuść drożdże w ciepłej wodzie. Dodaj sól, oliwę z oliwek do mąki, wlej wodę z drożdżami cienkim strumieniem, zagnieść ciasto tak, aby pozostawało w tyle za ścianami pojemnika. Włóż gotowe ciasto do miski Multicooker, zamknij pokrywkę. Za pomocą przycisku "Wybór programu" ustaw program "jogurt / ciasto". Następnie naciskając przycisk "Czas gotowania" ustawić 30 minut. Naciśnij przycisk "Start". Gotuj przed zakończeniem programu. Weź 120 g gotowego ciasta, zwiń w okrąg równy średnicy miski o grubości 0,5 cm przygotuj nadzienie: pokrój sery w kostkę 0,5 cm. Posmaruj miskę multicookera masłem, ułóż ciasto i posmaruj sosem, równomiernie ułóż nadzienie na całej średnicy. Zamknij pokrywę. Za pomocą przycisku "Wybór programu" ustaw program "pieczenie / chleb". Następnie naciskając przycisk "Czas gotowania" ustawić 30 minut. Naciśnij przycisk "Start". Gotuj przed zakończeniem programu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Mozzarella - 280 kcal/100g
- Ser pleśniowy - 353 kcal/100g
- Hermelin - 303 kcal/100g
- Gorgonzola - 330 kcal/100g
- Suche drożdże - 410 kcal/100g
- Kozi ser - 290 kcal/100g