Pizza cztery sery w powolnej kuchence

Wskazówka: gotową pizzę można udekorować świeżą bazylią.
Evgena2392Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 16 % 7 g
tłuszcze 19 % 8 g
węglowodany 65 % 28 g
212 kcal
IG: 4 / 0 / 96

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 30 min

Sos Beszamelowy
roztop masło.Dodaj mąkę i usmaż, aby nieco zmieniła kolor-stała się jasnozłota.Wlać mleko. W tym czasie możesz usunąć naczynia z ognia, aby obniżyć gotowanie i łatwiej było walczyć z grudkami. Gdy mieszanina zostanie wymieszana, wróć naczynia do ognia i gotuj, aż zgęstnieje, około minuty. W tym samym czasie masę można posolić.

przygotuj ciasto: rozpuść drożdże w ciepłej wodzie. Dodaj sól, oliwę z oliwek do mąki, wlej wodę z drożdżami cienkim strumieniem, zagnieść ciasto tak, aby pozostawało w tyle za ścianami pojemnika. Włóż gotowe ciasto do miski Multicooker, zamknij pokrywkę. Za pomocą przycisku "Wybór programu" ustaw program "jogurt / ciasto". Następnie naciskając przycisk "Czas gotowania" ustawić 30 minut. Naciśnij przycisk "Start". Gotuj przed zakończeniem programu. Weź 120 g gotowego ciasta, zwiń w okrąg równy średnicy miski o grubości 0,5 cm przygotuj nadzienie: pokrój sery w kostkę 0,5 cm. Posmaruj miskę multicookera masłem, ułóż ciasto i posmaruj sosem, równomiernie ułóż nadzienie na całej średnicy. Zamknij pokrywę. Za pomocą przycisku "Wybór programu" ustaw program "pieczenie / chleb". Następnie naciskając przycisk "Czas gotowania" ustawić 30 minut. Naciśnij przycisk "Start". Gotuj przed zakończeniem programu.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Mozzarella - 280   kcal/100g
  • Ser pleśniowy - 353   kcal/100g
  • Hermelin - 303   kcal/100g
  • Gorgonzola - 330   kcal/100g
  • Suche drożdże - 410   kcal/100g
  • Kozi ser - 290   kcal/100g

Podobne przepisy