mannik z mąką i jabłkami luzem w powolnej kuchence
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
wlej mąkę, cukier i semolinę do filiżanki, dodaj trochę soli i wszystko dokładnie wymieszaj, aż będzie gładkie. Zetrzyj jabłka na grubej tarce. Posmaruj filiżankę wolnowaru olejem. Wlać niewielką ilość suchej mieszanki na dno, następnie ułożyć warstwę jabłek, następnie ponownie warstwę suchej mieszanki i ponownie warstwę jabłek itp. Połóż kawałki masła na wierzchu i ustaw powolną kuchenkę w trybie pieczenia. Na mojej powolnej kuchence okazuje się piec dwa razy przez 45 minut. Niech ciasto lekko ostygnie, a następnie połóż na talerzu. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Kasza manna - 340 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g