ciasto miodowe w powolnej kuchence z gotowanym skondensowanym mlekiem i kwaśną śmietaną

oszałamiający aromatyczny miód pitny, który nie jest trudny do zrobienia! Naprawdę lubię gotować ciastka w powolnej kuchence-zawsze są po prostu super! A dzisiaj chciałem zrobić ciasto miodowe z moją asystentką. Wynik mile mnie zaskoczył! Nie będę już kupować ciast w sklepie!
nasstinAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 6 g
tłuszcze 13 % 8 g
węglowodany 77 % 46 g
290 kcal
IG: 2 / 0 / 98

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 3 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Potrzebne składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Miód i sodę podpalamy, ciągle mieszamy

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Masa zacznie znacznie zwiększać swoją objętość i pieni się. Wyłącz, pozwól mu trochę ostygnąć

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Ubij jajka z cukrem, aż masa wzrośnie 2 razy

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Stopniowo wlewaj masę miodową bez przerywania ubijania, a następnie mąkę

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Ciasto ma konsystencję podobną do naleśników

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wlej ciasto do miski multicookera wysmarowanej masłem

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Wystawiamy program & quot; pieczenie" na 1 godzinę

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    A gdy przygotowywany jest biszkopt miodowy, przygotuj krem - w tym celu ubij śmietanę z gotowanym skondensowanym mlekiem

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Oto taki krem-szybki i bardzo smaczny

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Po godzinie biszkopt miodowy jest gotowy, należy go pozostawić w powolnej kuchence na 10 minut, a następnie wyjąć za pomocą stojaka do gotowania na parze. Pozostaw do ostygnięcia

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Następnie pokrój na 4 ciasta, pozostaw skrawki do posypania. Należy je trochę wysuszyć w piekarniku lub kuchence mikrofalowej

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Posmaruj każde ciasto naszym kremem, posmaruj ciasto na zewnątrz

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Okruchy mielone w blenderze. Przyznaję, zapomniałem je wysuszyć, więc okazało się, że są duże, następnym razem będę bardziej uważny!

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Posyp ciasto okruchami ze wszystkich stron i pozostaw do namoczenia na kilka godzin, najlepiej na noc

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Kroimy nasze ciasto i smakujemy!

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Miłej herbaty!

nawet początkująca gospodyni może ugotować takie ciasto, to bardzo proste! A może zapomnisz o ciastach sklepowych, tak jak ja!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Miód - 400   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Soda spożywcza - 0   kcal/100g
  • Gotowane mleko skondensowane - 328   kcal/100g

Podobne przepisy