ciasto z twarogiem w powolnej kuchence

niesamowita czułość tego ciasta podbije Twoje serce! Ciasto z twarogiem w powolnej kuchence okazuje się dość kaloryczne , więc uważaj na tych, którzy monitorują swoją wagę! Ale jest tak pyszny! ;)
BratekAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 18 % 10 g
tłuszcze 33 % 18 g
węglowodany 49 % 27 g
314 kcal
IG: 0 / 4 / 96

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 35 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Do ciasta potrzebujemy: mąki, cukru masło, proszek do pieczenia.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Do nadzienia potrzebujemy: twarogu, jajek, cukru, cukru waniliowego.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Ubij jajka z cukrem na puszystą pianę. Dodaj cukier waniliowy. Powinieneś dostać bujną pianę.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj twaróg i ponownie ubij.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Nadzienie jest gotowe!

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Przygotuj ciasto: wymieszaj mąkę, cukier, proszek do pieczenia. Zetrzyj olej na grubej tarce.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Nasmaruj miskę olejem lub możesz użyć papieru do pieczenia(wygodnie jest wyjąć ciasto). Rozłóż pierwszą warstwę: równomiernie rozprowadź część ciasta i oleju na dnie miski.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Następnie druga warstwa: wypełnienie. Posyp nadzieniem resztą ciasta i masłem. Zamknij mkltivarka i ustaw tryb & quot; pieczenie" na 60 min.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    A oto jest-ciasto z twarogiem:)

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    I to ja polałem ciasto miodem dla mojej córki i udekorowałem orzechami włoskimi!

przygotuj się na to, że mąka może wymagać więcej lub mniej niż wskazano w przepisie. Nie skupiaj się na ilości mąki, ale na pożądanej konsystencji ciasta. Aby uniknąć błędów, przeczytaj o mące i jej właściwościach!

pamiętaj, że czas i tryb gotowania w przepisie są podane w przybliżeniu. Wszystkie multicookery działają inaczej, a nawet te same modele tego samego producenta mogą mieć swoje własne cechy. Zanim zaczniesz gotować nowe danie dla Ciebie w powolnej kuchence, dokładnie przestudiuj instrukcje, a następnie w praktyce spróbuj najpierw ugotować znane Ci potrawy, a następnie nowe, wybierając tryb i czas indywidualnie dla własnej techniki. 

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Cukier waniliowy - 379   kcal/100g

Podobne przepisy