skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Do ciasta potrzebujemy: mąki, cukru masło, proszek do pieczenia.
Krok 2:
Do nadzienia potrzebujemy: twarogu, jajek, cukru, cukru waniliowego.
Krok 3:
Ubij jajka z cukrem na puszystą pianę. Dodaj cukier waniliowy. Powinieneś dostać bujną pianę.
Krok 4:
Dodaj twaróg i ponownie ubij.
Krok 5:
Nadzienie jest gotowe!
Krok 6:
Przygotuj ciasto: wymieszaj mąkę, cukier, proszek do pieczenia. Zetrzyj olej na grubej tarce.
Krok 7:
Nasmaruj miskę olejem lub możesz użyć papieru do pieczenia(wygodnie jest wyjąć ciasto). Rozłóż pierwszą warstwę: równomiernie rozprowadź część ciasta i oleju na dnie miski.
Krok 8:
Następnie druga warstwa: wypełnienie. Posyp nadzieniem resztą ciasta i masłem. Zamknij mkltivarka i ustaw tryb & quot; pieczenie" na 60 min.
Krok 9:
A oto jest-ciasto z twarogiem:)
Krok 10:
I to ja polałem ciasto miodem dla mojej córki i udekorowałem orzechami włoskimi!
przygotuj się na to, że mąka może wymagać więcej lub mniej niż wskazano w przepisie. Nie skupiaj się na ilości mąki, ale na pożądanej konsystencji ciasta. Aby uniknąć błędów, przeczytaj o mące i jej właściwościach!
pamiętaj, że czas i tryb gotowania w przepisie są podane w przybliżeniu. Wszystkie multicookery działają inaczej, a nawet te same modele tego samego producenta mogą mieć swoje własne cechy. Zanim zaczniesz gotować nowe danie dla Ciebie w powolnej kuchence, dokładnie przestudiuj instrukcje, a następnie w praktyce spróbuj najpierw ugotować znane Ci potrawy, a następnie nowe, wybierając tryb i czas indywidualnie dla własnej techniki.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g