jabłko charlotte z chleba w cudownym piecu
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
mleko w szerokiej misce dobrze wymieszaj z 1 szklanką cukru
Bochenek kroimy w plastry po 1,5-2 cm i moczymy w słodkim mleku
cienko pokrojone jabłka mieszamy z drugą szklanką cukru i cynamonem do smaku
cudowny piec jest dobrze nasmarowany olejem roślinnym i układasz w nim mokry Bochenek warstwami (wypełniasz wszystkie puste przestrzenie kawałkami tego samego bochenka) jabłka i ponownie Bochenek.
na wierzch posyp cynamonem wylej resztki mleka, zamknij pokrywkę i upiecz. Robię wszystko na oko
trzeba tylko koniecznie kwaśne jabłka i żeby chleb dobrze zmokł
będzie gotowe, gdy jabłka zostaną upieczone
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Baton - 273 kcal/100g