skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Zmiel mąkę pszenną w młynku do kawy.
Krok 3:
Opłucz rodzynki.
Krok 4:
Zagotuj mleko.
Krok 5:
Dodaj do niego wszystkie potrawy: świeże masło, umyte rodzynki, cukier, świeży miód, trochę soli i poczekaj, aż trochę ostygnie.
Krok 6:
Wymieszaj mąkę z mlekiem i ułóż w dowolnej formie.
Krok 7:
Po schłodzeniu można go odciąć i zjeść.
Krok 8:
Wspaniałe jedzenie!
przygotowanie chałwy opiera się na mące. Rozmawiając o gotowaniu, moja przyjaciółka kiedyś narzekała, że znalazła przepis na chałwę na bazie pszennego tolkanu, a co to jest i z czym jest spożywane, nie jest znane. Białe światło jest świetne, a na białym świetle jest wielu dobrych ludzi, którzy zawsze są gotowi przyjść na ratunek. Po kilku dniach przekazano mi przez dziesiąte ręce kartkę papieru, na której opisano przygotowanie tolkana.
gotuj Tolkan, aby uzyskać mąkę z pszenicy, która została smażona. Kup ziarno na rynku, tylko pamiętaj, aby wyjaśnić, czy zostało potraktowane trucizną od gryzoni. Opłucz ziarno pszenicy kilka razy, spuść wodę, usuń obce zanieczyszczenia, wysusz na tkaninie.
weź żeliwną dużą patelnię i usmaż ziarno jak nasiona na suchej patelni. Stale mieszaj masę, aby uzyskać równomierną obróbkę cieplną.
gotowe ziarno ma przyjemny smak i złotobrązowy kolor.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Twarda Czerwona pszenica jara (całe ziarno) - 330 kcal/100g
- Pszenica twarda czerwona ozima (całe ziarno) - 330 kcal/100g
- Pszenica miękka czerwona ozima (całe ziarno) - 326 kcal/100g
- Pszenica Biała (całe ziarno) - 335 kcal/100g
- Pszenica twarda (całe ziarno) - 332 kcal/100g
- Kruszona pszenica sucha twarda czerwona - 359 kcal/100g
- Kruszona pszenica ozima - 358 kcal/100g
- Pszenica sucha, bez przypraw w puszkach - 168 kcal/100g
- Pszenica sucha, konserwowana z przyprawami - 182 kcal/100g
- Ziarno sorgo - 332 kcal/100g
- Kasza pszenna - 352 kcal/100g
- Ziarna pszenicy kiełkującej - 305 kcal/100g
- Kasza pszenna - 332 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Rodzynki - 280 kcal/100g
- Kiszmisz - 279 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g