skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotowujemy warzywa: cebulę drobno rozwiązać, ziemniaki pokrojone w kostkę, różyczki brokułów na pół, marchewki trzy na drobnej tarce, czosnek zmiażdżyć.
Krok 2:
Wlej 1 łyżkę oleju roślinnego na dno miski MW i wlej wszystkie przygotowane produkty, ustaw tryb "smażenia" na 15-20 minut, smaż z otwartą pokrywką, mieszając produkty. Dodaj 1 łyżkę mąki, sól / pieprz, ponownie wymieszaj.
Krok 3:
Wymieszaj wodę i mleko. Po zakończeniu pieczenia wlej zmieszany płyn do miski MW. Zamykamy pokrywkę i ustawiamy na tryb " owsianka "(kto, co ma) na 20 minut.
Krok 4:
Do miski gotowej zupy posypuję garść startego sera. Zupa z mleka warzywnego jest gotowa! Smacznego!
do tej zupy możesz wziąć swoje ulubione warzywa.
ten przepis na warzywną zupę mleczną jest pięknie ugotowany na kuchence.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Brokuły - 33 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g