skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Potrzebne produkty. Mam nadzieję, że wszyscy wiedzą, jak zrobić nadzienie ziemniaczane i kapustne.
Krok 2:
Wlej mleko i wodę do rondla, dodaj sól, sodę, olej. Doprowadzić do wrzenia.
Krok 3:
Wlej około jednej trzeciej mąki, zdejmij z ognia i mocno wymieszaj, aby mąka się zaparzyła.
Krok 4:
Trochę ostudzić, wlać jajka i dalej mieszać, aż będą gładkie.
Krok 5:
Następnie stopniowo wlej resztę mąki i zagniataj ciasto-najpierw łyżką, a następnie rękami.
Krok 6:
Ciasto należy ugniatać przez około pół godziny. Kiedy przestanie przyklejać się do rąk i stołu, przestajemy ugniatać. Zwiń w kulkę, włóż do miski, przykryj i pozostaw na stole na około godzinę. W tym czasie po prostu zrobimy nadzienie.
Krok 7:
Cóż, minęła godzina, nadzienie jest gotowe, a ciasto też wypoczęło i przyszło. Ciasto ugniatamy jeszcze raz, kroimy wzdłuż na wąskie części, zwijamy w kiełbasę.
Krok 8:
Pokrój każdą kiełbasę na kawałki o wadze 25 gramów. Robię to na oko, możesz ćwiczyć i ważyć na wadze. Jak widać, nie trzeba dodawać mąki.
Krok 9:
Rozwałkuj kawałki na tortille o grubości około trzech mm. ponieważ pierogi będziemy gotować na parze, ciasto powinno być cienkie. Dlatego robię z niego krem-takie ciasto jest bardzo plastyczne, dobrze się zwija, nie pęka i nie ucieka.
Krok 10:
Na środku każdej tortilli kładziemy łyżkę nadzienia ziemniaczanego;
Krok 11:
Farsz z kapusty. Przyklejamy, najlepiej warkoczem.
Krok 12:
Oto takie pierogi. Kładziemy je na desce i przykrywamy ręcznikiem.
Krok 13:
Wcześniej wlałem wodę do miski multicookera, dodałem do niej kilka kawałków lavrushki.
Krok 14:
Włącz tryb gotowania na parze, 10 minut, poczekaj na sygnał. W międzyczasie smarujemy Steamer olejem roślinnym, aby pierogi można było łatwo wyjąć po ugotowaniu.
Krok 15:
Włóż do niego pierogi, pozostawiając wolne miejsce.
Krok 16:
Kładziemy stymulator na misce, zamykamy pokrywkę i gotujemy do końca reżimu. Być może tryb gotowania na parze działa inaczej w Twojej powolnej kuchence. Następnie poczekaj, aż woda się zagotuje i gotuj pierogi przez dziesięć minut. Można gotować bezpośrednio w wodzie. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować po wynurzeniu przez pięć do sześciu minut, od czasu do czasu mieszając. Tylko ciasto na takie pierogi należy rozwałkować grubsze.
Krok 17:
Gotowe pierogi wyjmujemy na talerz, polewamy roztopionym masłem, posypujemy posiekaną zieloną cebulą i podajemy ze śmietaną, majonezem i sosem sojowym.
Krok 18:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g