cukinia gotowana na parze jest szybka i smaczna

kolacja dla ludzi którzy dbają o swoje zdrowie. Oczywiście nie każdy może jeść taką cukinię, ale wiele osób je warzywa sieczne lub gotowane na parze.
glavbyxAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 2 g
9 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Produkty, których będziemy potrzebować.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Cukinię pokroić w plasterki o grubości około 0,5 cm.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wlej wodę do miski multicookera (możesz również użyć podwójnego kotła lub rondla ze specjalnym urządzeniem lub gazą) połóż pokrojoną cukinię na ruszcie i włącz tryb "Gotowanie na parze" przez 15 minut.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Po 15 minutach cukinia jest gotowa.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Połóż na talerzu, sól, dodaj zioła do smaku. Możesz jeść ze śmietaną lub lekką sałatką lub po prostu z warzywami. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukinia - 23   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy