cukinia gotowana na parze jest szybka i smaczna
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Produkty, których będziemy potrzebować.
Krok 2:
Cukinię pokroić w plasterki o grubości około 0,5 cm.
Krok 3:
Wlej wodę do miski multicookera (możesz również użyć podwójnego kotła lub rondla ze specjalnym urządzeniem lub gazą) połóż pokrojoną cukinię na ruszcie i włącz tryb "Gotowanie na parze" przez 15 minut.
Krok 4:
Po 15 minutach cukinia jest gotowa.
Krok 5:
Połóż na talerzu, sól, dodaj zioła do smaku. Możesz jeść ze śmietaną lub lekką sałatką lub po prostu z warzywami. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g