skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj produkty. Ciasto powstaje na bazie biszkoptu - jeśli masz swój klasyczny przepis-możesz go użyć. Proponuję taką opcję
Krok 2:
Jajka mieszamy z cukrem. Dodaj sól. Jest to konieczne, aby jajka dobrze wyrosły
Krok 3:
Ubijaj do uzyskania gładkości. Powinna rozjaśnić się i zwiększyć objętość
Krok 4:
Stopniowo zasypiaj mąkę. Wymieszaj łyżką, podnosząc ją z dna. Biszkopt może osiąść po ubiciu mikserem.
Krok 5:
Gotuję w powolnej kuchence - naprawdę podoba mi się sposób, w jaki ciasto rośnie. smaruję formę olejem. Pieczę w programie & quot; pieczenie & quot; 50 minut. W piekarniku-25-35 minut temp. 180 stopni.
Krok 6:
Wyjmujemy ciasto. Pozwól mu ostygnąć
Krok 7:
Następnie wytnij środek jak na zdjęciu-pozostaje tylko spód i ściany. Grubość wynosi 1-2 cm, tnę w kółko-potem na 4 części i ostrożnie wyjmuję. Kawałki biszkoptu mogą pękać- = to nie jest straszne
Krok 8:
Przejdź do farszu. Banany kroimy w plasterki - kładziemy je na dnie naszej beczki
Krok 9:
Ubij śmietanę z cukrem
Krok 10:
Biszkopt kroimy na kawałki niezbyt małe-aby nie zamieniły się w owsiankę
Krok 11:
Pokrój Banana w kostkę. Delikatnie wymieszaj śmietanę, biszkopt i banany
Krok 12:
Wkładamy je do naszej beczki. Jeśli masz czas, pozwól mu moczyć się przez kilka godzin.
Krok 13:
Rozpuść czekoladę i polej wierzch. Podajemy do stołu.
Krok 14:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Czekolada mleczno-orzechowa - 542 kcal/100g
- Czekolada orzechowa - 580 kcal/100g
- Czekolada porowata mleczna - 506 kcal/100g
- Czekolada kremowa - 560 kcal/100g
- Czekolada - 550 kcal/100g
- Banany - 89 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g