biszkopt nadziewany bananem

w mojej rodzinie to ciasto nazywa się bananem Królewskim. Delikatne połączenie biszkoptu z bananem nie pozostawi nikogo obojętnym. A zestaw produktów jest dość prosty.
Mama-RomyAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 4 g
tłuszcze 18 % 9 g
węglowodany 73 % 36 g
238 kcal
IG: 3 / 17 / 81

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj produkty. Ciasto powstaje na bazie biszkoptu - jeśli masz swój klasyczny przepis-możesz go użyć. Proponuję taką opcję

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Jajka mieszamy z cukrem. Dodaj sól. Jest to konieczne, aby jajka dobrze wyrosły

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Ubijaj do uzyskania gładkości. Powinna rozjaśnić się i zwiększyć objętość

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Stopniowo zasypiaj mąkę. Wymieszaj łyżką, podnosząc ją z dna. Biszkopt może osiąść po ubiciu mikserem.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Gotuję w powolnej kuchence - naprawdę podoba mi się sposób, w jaki ciasto rośnie. smaruję formę olejem. Pieczę w programie & quot; pieczenie & quot; 50 minut. W piekarniku-25-35 minut temp. 180 stopni.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wyjmujemy ciasto. Pozwól mu ostygnąć

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Następnie wytnij środek jak na zdjęciu-pozostaje tylko spód i ściany. Grubość wynosi 1-2 cm, tnę w kółko-potem na 4 części i ostrożnie wyjmuję. Kawałki biszkoptu mogą pękać- = to nie jest straszne

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Przejdź do farszu. Banany kroimy w plasterki - kładziemy je na dnie naszej beczki

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Ubij śmietanę z cukrem

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Biszkopt kroimy na kawałki niezbyt małe-aby nie zamieniły się w owsiankę

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Pokrój Banana w kostkę. Delikatnie wymieszaj śmietanę, biszkopt i banany

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Wkładamy je do naszej beczki. Jeśli masz czas, pozwól mu moczyć się przez kilka godzin.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Rozpuść czekoladę i polej wierzch. Podajemy do stołu.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Czekolada mleczno-orzechowa - 542   kcal/100g
  • Czekolada orzechowa - 580   kcal/100g
  • Czekolada porowata mleczna - 506   kcal/100g
  • Czekolada kremowa - 560   kcal/100g
  • Czekolada - 550   kcal/100g
  • Banany - 89   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy