Tilapia na parze z pomidorkami koktajlowymi i sałatką
skład / składniki
1
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
1. Filety Tilapia opłukać, osuszyć i pokroić na kawałki.
Krok 2:
2. Przetrzyj kawałki solą i posmaruj oliwą z oliwek(1 łyżka). Umieść w misce multicookera, aby gotować na parze. Wolnowar można dowolnie zastąpić zwykłym garnkiem-podwójny kocioł jest doskonały)! Gotuj przez 15 minut.
Krok 3:
3. Połóż gotowe kawałki tilapii na talerzu.
Krok 4:
4. Opłucz pomidory koktajlowe, pokrój na pół i rozprowadź z rybą.
Krok 5:
5. Następnie ułóż sałatę Chard i Korn. Posyp płatkami migdałów i skrop oliwą z oliwek, octem balsamicznym i sokiem pomarańczowym. Finita!Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Sałata liściasta - 14 kcal/100g
- Sok pomarańczowy - 36 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Pomidory koktajlowe - 15 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Płatki migdałów - 650 kcal/100g
- Tilapia - 103 kcal/100g