Tilapia na parze z pomidorkami koktajlowymi i sałatką

pyszne danie dla miłośników zdrowego odżywiania! Ponieważ dotarliśmy do ryb, musisz ułożyć parę, przynajmniej kilka przepisów! Korporacja Łatwo I Prosto Prezentuje!!!
DietrichAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 42 % 10 g
tłuszcze 50 % 12 g
węglowodany 8 % 2 g
166 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    1. Filety Tilapia opłukać, osuszyć i pokroić na kawałki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    2. Przetrzyj kawałki solą i posmaruj oliwą z oliwek(1 łyżka). Umieść w misce multicookera, aby gotować na parze. Wolnowar można dowolnie zastąpić zwykłym garnkiem-podwójny kocioł jest doskonały)! Gotuj przez 15 minut.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    3. Połóż gotowe kawałki tilapii na talerzu.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    4. Opłucz pomidory koktajlowe, pokrój na pół i rozprowadź z rybą.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    5. Następnie ułóż sałatę Chard i Korn. Posyp płatkami migdałów i skrop oliwą z oliwek, octem balsamicznym i sokiem pomarańczowym. Finita!Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Sałata liściasta - 14   kcal/100g
  • Sok pomarańczowy - 36   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Pomidory koktajlowe - 15   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Płatki migdałów - 650   kcal/100g
  • Tilapia - 103   kcal/100g

Podobne przepisy