Szybkie ciasto z powolnej kuchenki z owocami

Szybkie, satysfakcjonujące, pyszne ciasto. Na pewno ci się spodoba! Jestem młodą matką na urlopie macierzyńskim. Nie wolno mi spędzać dużo czasu na jedzeniu. Dlatego zawsze trzymam w rezerwie takie super szybkie przepisy. Jak tylko planowane jest wydarzenie, szybko zagniatam ciasto na biszkopt i wkładam je do multicookera. Później nakładam warstwy i po 2 godzinach ciasto jest gotowe. A co najważniejsze, nie musisz bez końca wystawać przy piekarniku i wypasać ciasta. Szybko! Oszczędnie! Minimum wysiłku! Bardzo proste! Bardzo smaczne!
Katty_megAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 4 g
tłuszcze 22 % 9 g
węglowodany 68 % 28 g
195 kcal
IG: 7 / 17 / 76

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    6 jajek wymieszaj z 1 szklanką cukru

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Stopniowo dodawaj 1 szklankę mąki

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Zgasimy 1/2 łyżeczki sody octem (mam esencję octową 70%). Dodaj gaszoną sodę do ciasta i wymieszaj

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Miska multicookera jest wstępnie nasmarowana masłem. Włóż ciasto do miski. Ustawiamy tryb & quot; pieczenie & quot;. Każdy model ma swój standardowy Czas pieczenia. Moja powolna kuchenka ma tryb standardowy 1 godzinę. Przed gotowaniem lepiej nie otwierać pokrywki, ponieważ biszkopt może spaść.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Okazuje się, że to taki biszkopt. Dna

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Okazuje się, że to taki biszkopt. Wierzch

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Orientacyjna szerokość. Zwykle dzielę na 3 części i kończę na 4 ciastach.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Robimy krem: 1 opakowanie śmietany 20% miesza się z cukrem pudrem i wanilią. Puść proszek na oko - aby krem nie był zbyt słodki. Gdzieś 100 g (lub niekompletna szklanka cukru) może być również z cukrem. Będziesz musiał tylko mieszać, aż cukier całkowicie się rozpuści, aby krem nie zawierał kryształów.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Posiekane ciasta pokrywamy kwaśną śmietaną po obu stronach (aby lepiej nasączyć) i przekładamy owocami, jagodami, dżemem, suszonymi owocami - cokolwiek dusza zapragnie!

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Kolejna opcja warstwowania warstwy owocami

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Wierzch ciasta również obficie wlewam śmietaną. Dekoruję jagodami, owocami, kawałkami czekolady, drażetkami itp. Wkładamy do lodówki na 2 godziny. Po 2 godzinach możesz podać. Ale idealnie jest wytrzymać noc - aby w pełni rozprowadzić krem na grubość produktu. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Truskawka - 30   kcal/100g
  • Świeżo mrożone słodkie truskawki - 44   kcal/100g
  • Żurawina - 26   kcal/100g
  • Czekolada mleczno-orzechowa - 542   kcal/100g
  • Czekolada orzechowa - 580   kcal/100g
  • Czekolada porowata mleczna - 506   kcal/100g
  • Czekolada kremowa - 560   kcal/100g
  • Czekolada - 550   kcal/100g
  • Banany - 89   kcal/100g
  • Borówka - 44   kcal/100g
  • Jagody świeżo mrożone - 56   kcal/100g
  • Kiwi - 48   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Wanilina - 288   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g
  • Soda spożywcza - 0   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Posypka cukiernicza - 395   kcal/100g

Podobne przepisy