skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
6 jajek wymieszaj z 1 szklanką cukru
Krok 2:
Stopniowo dodawaj 1 szklankę mąki
Krok 3:
Zgasimy 1/2 łyżeczki sody octem (mam esencję octową 70%). Dodaj gaszoną sodę do ciasta i wymieszaj
Krok 4:
Miska multicookera jest wstępnie nasmarowana masłem. Włóż ciasto do miski. Ustawiamy tryb & quot; pieczenie & quot;. Każdy model ma swój standardowy Czas pieczenia. Moja powolna kuchenka ma tryb standardowy 1 godzinę. Przed gotowaniem lepiej nie otwierać pokrywki, ponieważ biszkopt może spaść.
Krok 5:
Okazuje się, że to taki biszkopt. Dna
Krok 6:
Okazuje się, że to taki biszkopt. Wierzch
Krok 7:
Orientacyjna szerokość. Zwykle dzielę na 3 części i kończę na 4 ciastach.
Krok 8:
Robimy krem: 1 opakowanie śmietany 20% miesza się z cukrem pudrem i wanilią. Puść proszek na oko - aby krem nie był zbyt słodki. Gdzieś 100 g (lub niekompletna szklanka cukru) może być również z cukrem. Będziesz musiał tylko mieszać, aż cukier całkowicie się rozpuści, aby krem nie zawierał kryształów.
Krok 9:
Posiekane ciasta pokrywamy kwaśną śmietaną po obu stronach (aby lepiej nasączyć) i przekładamy owocami, jagodami, dżemem, suszonymi owocami - cokolwiek dusza zapragnie!
Krok 10:
Kolejna opcja warstwowania warstwy owocami
Krok 11:
Wierzch ciasta również obficie wlewam śmietaną. Dekoruję jagodami, owocami, kawałkami czekolady, drażetkami itp. Wkładamy do lodówki na 2 godziny. Po 2 godzinach możesz podać. Ale idealnie jest wytrzymać noc - aby w pełni rozprowadzić krem na grubość produktu. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Truskawka - 30 kcal/100g
- Świeżo mrożone słodkie truskawki - 44 kcal/100g
- Żurawina - 26 kcal/100g
- Czekolada mleczno-orzechowa - 542 kcal/100g
- Czekolada orzechowa - 580 kcal/100g
- Czekolada porowata mleczna - 506 kcal/100g
- Czekolada kremowa - 560 kcal/100g
- Czekolada - 550 kcal/100g
- Banany - 89 kcal/100g
- Borówka - 44 kcal/100g
- Jagody świeżo mrożone - 56 kcal/100g
- Kiwi - 48 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Wanilina - 288 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Posypka cukiernicza - 395 kcal/100g