grzane wino bananowe

delikatne grzane wino bananowe poprawi nastrój i poprawi twój dzień. Smaczne, proste, szybkie
OrsikAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 90 % 9 g
71 kcal
IG: 33 / 56 / 11

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj jedzenie, umyj banany i cytrynę.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wlej wodę na dno multichashy i włóż miętę. Doprowadzić do wrzenia i odcedzić powstały bulion.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój banany na kawałki.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    W misce zanurz banany, wino, połówkę cytryny pokrojoną w plasterki, cukier i wywar miętowy. Włącz tryb ogrzewania na 1 godzinę.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Odcedź powstały napój i wlej do kubków lub szklanek.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Powitaj gości od mrozu!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Banany - 89   kcal/100g
  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Mięta świeża - 49   kcal/100g
  • Mięta suszona - 285   kcal/100g
  • Mięta - 49   kcal/100g
  • Białe wino - 78   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy