grzane wino bananowe
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj jedzenie, umyj banany i cytrynę.
Krok 2:
Wlej wodę na dno multichashy i włóż miętę. Doprowadzić do wrzenia i odcedzić powstały bulion.
Krok 3:
Pokrój banany na kawałki.
Krok 4:
W misce zanurz banany, wino, połówkę cytryny pokrojoną w plasterki, cukier i wywar miętowy. Włącz tryb ogrzewania na 1 godzinę.
Krok 5:
Odcedź powstały napój i wlej do kubków lub szklanek.
Krok 6:
Powitaj gości od mrozu!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Banany - 89 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Mięta świeża - 49 kcal/100g
- Mięta suszona - 285 kcal/100g
- Mięta - 49 kcal/100g
- Białe wino - 78 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g