skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Przygotuj produkty. Filety umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym. Jajka umyć i wytrzeć.
Krok 2:

Pokrój filety na kawałki i posiekaj, jak chcesz. Użyłem robota kuchennego, przystawki & quot; metalowy nóż & quot;.
Krok 3:

Następnie dodaj jajka, sól i ponownie dobrze zmiel.
Krok 4:

Dodaj semolinę - posiekaj.
Krok 5:

Dodaj śmietanę i dobrze ubij. Im lepiej ubić , tym bardziej przewiewny będzie suflet.
Krok 6:

Uzyskuje się delikatną jednorodną masę)
Krok 7:

Użyłem silikonowych foremek. Posmaruj trochę olejem roślinnym.
Krok 8:

Wypełnij foremki mielonym kurczakiem. Podczas gotowania suflet nadal trochę wzrośnie. Zainstaluj w koszu do gotowania na parze, wlej 1 litr wody do miski multicookera, ustaw program "para" na 20 minut. Wkładamy kosz parowy do miski, zamykamy, włączamy i czekamy))....
Krok 9:

Po 20 minutach delikatny suflet z kurczaka jest gotowy))
Krok 10:

Wyjmujemy z foremek i podajemy) pyszne ze świeżymi warzywami, ziemniakami, owsianką, ryżem, z czym dusza zapragnie))) wezwij wszystkich do stołu! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Kasza manna - 340 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g

