skład / składniki
metoda gotowania
myjemy mięso, kroimy na trzy lub cztery części, wkładamy do miski multicookera, dodajemy wodę i sól, wybieramy program "duszenie" i gotujemy przez około półtorej godziny.
następnie drobno posiekaj gotowaną wieprzowinę, wróć do miski Multicooker. Powinno być wystarczająco dużo bulionu, aby przykryć mięso. Jeśli jest mniej, musisz dodać wodę.
włóż przyprawy i żelatynę, dodaj liść laurowy, wyciśnij czosnek przez prasę. Gotuj w tym samym trybie przez kolejne 50 minut.
po sygnale dźwiękowym otwórz pokrywę multicookera, pozwól mięsu ostygnąć. W międzyczasie odcinamy szyjkę półtoralitrowej plastikowej butelki i wkładamy do niej mięso z bulionem, usuwając z niego liście laurowe.
wysyłamy butelkę do lodówki, aż żelatyna całkowicie stwardnieje (w nocy - to samo), po czym ostrożnie przecinamy butelkę i usuwamy seltzes.
pokrój seltzes na talerze w poprzek i rozłóż na talerzu.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g