Seltzes w butelce

Zachwyć rodzinę pysznym niemieckim daniem! Gotowanie jest proste! Seltzes to ulubione danie mojego męża. I w końcu znalazłem idealny sposób na jego przygotowanie. Dzięki butelce seltzes jest gęsty, dobrze cięty i ma doskonały kształt i doskonały smak. Dzielę się tajemnicą)
FeruzoldaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 46 % 17 g
tłuszcze 51 % 19 g
węglowodany 3 % 1 g
243 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 15 h 30 min

myjemy mięso, kroimy na trzy lub cztery części, wkładamy do miski multicookera, dodajemy wodę i sól, wybieramy program "duszenie" i gotujemy przez około półtorej godziny.

następnie drobno posiekaj gotowaną wieprzowinę, wróć do miski Multicooker. Powinno być wystarczająco dużo bulionu, aby przykryć mięso. Jeśli jest mniej, musisz dodać wodę.

włóż przyprawy i żelatynę, dodaj liść laurowy, wyciśnij czosnek przez prasę. Gotuj w tym samym trybie przez kolejne 50 minut.

po sygnale dźwiękowym otwórz pokrywę multicookera, pozwól mięsu ostygnąć. W międzyczasie odcinamy szyjkę półtoralitrowej plastikowej butelki i wkładamy do niej mięso z bulionem, usuwając z niego liście laurowe.

wysyłamy butelkę do lodówki, aż żelatyna całkowicie stwardnieje (w nocy - to samo), po czym ostrożnie przecinamy butelkę i usuwamy seltzes.

pokrój seltzes na talerze w poprzek i rozłóż na talerzu.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Żelatyna - 355   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy