Czahochbili z kaczki

pyszne gruzińskie danie mięsne. Gotowanie w powolnej kuchence! Chakhokhbili w powolnej kuchence okazuje się bardzo smaczny i pachnący. Nadaje się zarówno na kolację w dni powszednie, jak i do serwowania gościom. Polecam!
hilja♥Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 27 % 9 g
tłuszcze 64 % 21 g
węglowodany 9 % 3 g
235 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

1. Dokładnie umyj kaczkę, osusz ją ręcznikami papierowymi. Pokrój na duże kawałki.

2. Warzywa myjemy, obieramy paprykę z nasion i kroimy na małe kawałki. Kroimy również pomidory, cebulę w pierścienie.

3. Rozpuść masło i wyślij je do garnka wolnowaru. Ułóż kawałki kaczki w oleju dolną warstwą.

4. Czas dodać przyprawy do mięsa: chmiel-suneli, utskho-suneli i zmielony czarny pieprz, a także sól (pół).

5. Posiekane warzywa wymieszać z pozostałą solą i ułożyć na kaczce.

6. Zamknij pokrywkę multicookera, ustaw tryb "duszenie", czas - 60 minut.

7. Obierz ząbki czosnku, posiekaj.

8. Drobno posiekaj kolendrę.

9. Dodaj czosnek i kolendrę do przygotowanego naczynia i pozostaw w trybie podgrzewania na 5-10 minut.

podawaj chakhokhbili do stołu na gorąco.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Kaczka II kategorii - 287   kcal/100g
  • Kaczka pieczona - 401   kcal/100g
  • Kaczka kategorii i - 405   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Kolendra suszona mielona - 216   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g
  • Kolendra, kolendra - 25   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pory - 33   kcal/100g
  • Chmiel-suneli - 417   kcal / 100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Ghee - 892   kcal/100g
  • Utskho-suneli - 12   kcal/100g

Podobne przepisy