skład / składniki
metoda gotowania
1. Dokładnie umyj kaczkę, osusz ją ręcznikami papierowymi. Pokrój na duże kawałki.
2. Warzywa myjemy, obieramy paprykę z nasion i kroimy na małe kawałki. Kroimy również pomidory, cebulę w pierścienie.
3. Rozpuść masło i wyślij je do garnka wolnowaru. Ułóż kawałki kaczki w oleju dolną warstwą.
4. Czas dodać przyprawy do mięsa: chmiel-suneli, utskho-suneli i zmielony czarny pieprz, a także sól (pół).
5. Posiekane warzywa wymieszać z pozostałą solą i ułożyć na kaczce.
6. Zamknij pokrywkę multicookera, ustaw tryb "duszenie", czas - 60 minut.
7. Obierz ząbki czosnku, posiekaj.
8. Drobno posiekaj kolendrę.
9. Dodaj czosnek i kolendrę do przygotowanego naczynia i pozostaw w trybie podgrzewania na 5-10 minut.
podawaj chakhokhbili do stołu na gorąco.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Kaczka II kategorii - 287 kcal/100g
- Kaczka pieczona - 401 kcal/100g
- Kaczka kategorii i - 405 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pory - 33 kcal/100g
- Chmiel-suneli - 417 kcal / 100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Ghee - 892 kcal/100g
- Utskho-suneli - 12 kcal/100g