Zapiekanka ziemniaczana z kiełbaskami
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Weź kiełbaski i ser, zawiń każdą kiełbasę serem - połóż na talerzu. Obrane ziemniaki zetrzeć na tarce do koreańskiej marchwi (jeśli nie, możesz na grubej tarce). Dodaj jajka, mąkę, sól i przyprawę do ziemniaków do smaku. Dobrze wymieszaj. Połowę masy ziemniaczanej włożyć do miski multicookera wysmarowanej masłem. Ułóż przygotowane kiełbaski na wierzchu. Zamknij pozostałą masą ziemniaczaną.
Krok 2:
Zamknij Wolnowar. Tryb & quot; pieczenie & quot; - 65 minut. Po sygnale otwarcia wyjmij zapiekankę za pomocą pojemnika do gotowania na parze. Umieść zapiekankę nie upieczoną stroną na dnie miski i piecz przez kolejne 20 minut.
Krok 3:
Po sygnale wyjmij, połóż na talerzu. Pokrój i podawaj ze śmietaną.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser"megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser "Wiola" - 307 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Kiełbaski "mleczne" - 266 kcal/100g
- Kiełbaski"ruskie" - 243 kcal/100g
- Kiełbaski wieprzowe - 324 kcal/100g
- Parówki konserwowe - 228 kcal/100g