solanka ze świeżej kapusty z pieczarkami

pyszne danie, które szybko przywróci siłę po ciężkiej pracy. To jedzenie wśród Rosjan zajmuje prawie pierwsze miejsce, ponieważ jest uważane za tradycyjne danie kuchni rosyjskiej. Istnieje wiele przepisów kulinarnych na gotowanie solanki z kapusty. Co więcej, możesz go ugotować ze świeżej kapusty i kiszonej, mięsnej lub chudej, z grzybami lub bez. Solanka z kapustą jest ogólnie przydatna, ponieważ doskonale uzupełnia niedobór witamin. A jeśli dodasz do niego grzyby-jak w naszym przepisie, danie doda nie tylko smaku Dlatego mieszanka kapusty to wspaniałe danie, które musi być obowiązkowe w naszej diecie każdego. Co więcej, nawet początkująca gospodyni poradzi sobie z jej przygotowaniem dość łatwo.
BarbaraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 18 % 2 g
tłuszcze 45 % 5 g
węglowodany 36 % 4 g
60 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 25 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.
  13. Krok 13:

    Krok 13.
  14. Krok 14:

    Krok 14.
  15. Krok 15:

    Krok 15.
  16. Krok 16:

    Krok 16.
  17. Krok 17:

    Krok 17.
  18. Krok 18:

    Krok 18.

umyj kapustę, posiekaj ją i włóż do rondla lub kotła. Dodaj wodę, a także połowę porcji masła i octu przeznaczonego do gotowania. Zgasimy z godz.

podczas gdy danie jest duszone, pokrój pikle, cebulę i grzyby. Smażyć grzyby na pozostałym maśle i dodać do nich cebulę. Sól i pieprz do smaku.

w kapuście-10 minut przed gotowaniem włóż pomidory i ogórki, sól z cukrem, pieprz i lavrushechka.
na patelnię nasmarowaną olejem przenieś połowę gotowej kapusty, a na nią grzyby. Zamkniemy to wszystko drugą częścią kapusty. Posyp bułką tartą na wierzchu. Skrop trochę roślinnym lub stopionym masłem.

dalej - włóż kocioł do piekarnika nagrzanego do 120-150 stopni i upiecz solankę. Pokrój go na porcje i podawaj, dekorując cytryną.

i więcej. W razie potrzeby możesz umieścić dowolną kiełbasę w mieszance kapusty. Lub ogólnie ugotuj mieszankę na bazie mięsa. Eksperymentujemy i wymyślamy własne przepisy na to popularne danie!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Ogórki kiszone - 11   kcal/100g
  • Kapusta biała - 28   kcal/100g
  • Kapusta biała gotowana - 21   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g

Podobne przepisy