skład / składniki
gotowanie krok po kroku
umyj kapustę, posiekaj ją i włóż do rondla lub kotła. Dodaj wodę, a także połowę porcji masła i octu przeznaczonego do gotowania. Zgasimy z godz.
podczas gdy danie jest duszone, pokrój pikle, cebulę i grzyby. Smażyć grzyby na pozostałym maśle i dodać do nich cebulę. Sól i pieprz do smaku.
w kapuście-10 minut przed gotowaniem włóż pomidory i ogórki, sól z cukrem, pieprz i lavrushechka.
na patelnię nasmarowaną olejem przenieś połowę gotowej kapusty, a na nią grzyby. Zamkniemy to wszystko drugą częścią kapusty. Posyp bułką tartą na wierzchu. Skrop trochę roślinnym lub stopionym masłem.
dalej - włóż kocioł do piekarnika nagrzanego do 120-150 stopni i upiecz solankę. Pokrój go na porcje i podawaj, dekorując cytryną.
i więcej. W razie potrzeby możesz umieścić dowolną kiełbasę w mieszance kapusty. Lub ogólnie ugotuj mieszankę na bazie mięsa. Eksperymentujemy i wymyślamy własne przepisy na to popularne danie!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Ogórki kiszone - 11 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g