danie z pstrąga i salaki

Po tym daniu na chwilę zapomnisz o rzeczywistości!
BarbaraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 71 % 17 g
tłuszcze 29 % 7 g
węglowodany 0 % 0 g
131 kcal
IG: 0 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 40 min

pstrąg, jego najdelikatniejsze mięso ma niezapomniany smak! Lubi ją wielu smakoszy. Według przepisów kulinarnych z tej ryby gotuje się w wielu kuchniach. Jedzenie z niego jest smaczne w każdej formie - czy to będzie pstrąg pieczony na węglu drzewnym, czy gotowany, czy smażony pstrąg itp.
każde danie z pstrąga jest eleganckie. Wskazane jest, aby pamiętać o jednej zasadzie. Prawdopodobnie każda doświadczona gospodyni nadal o nim wie. Mięso pstrąga jest do tego stopnia samowystarczalne, że nie wymaga żadnych dodatków i sztuczek. Wiadomo, że im prostszy przepis, tym smaczniejsze będzie samo danie.
więc przygotowujemy naszą zapiekankę z wędzonego pstrąga i salaki. Aby to zrobić, zwiń filety salaki w bułki i włóż je do formy, po posypaniu solą DNA i nasmarowaniu olejem.
jeśli masz piekarnik, dobrze go podgrzej - do 200°. Następnie zmielimy wędzonego pstrąga, kładąc tę masę na rolkach salaki. Pozostaje wymieszać śmietanę z musztardą, koperkiem, solą i pieprzem.
pozostaje przypomnieć, że dania z pstrąga, tej najsmaczniejszej i najsmaczniejszej ryby, zawierają w menu wiele kuchni świata. I każde państwo nadaje przepisom swój własny narodowy smak. Jednocześnie zmieniając nie tylko przyprawy, ale także metody gotowania. Pamiętaj, że pstrąg to przysmak, który szybko się gotuje i ma bogaty i doskonały smak.
Och, prawie zapomniałem! Wlej powstałą mieszaninę do formy i piecz przez około 20-30 minut. Zapiekanka z wędzonego pstrąga i salaki jest gotowa.
smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietana - 300   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Musztarda stołówka - 417   kcal/100g
  • Musztarda - 417   kcal/100g
  • Pstrąg - 97   kcal/100g
  • Pstrąg wędzony - 132   kcal/100g
  • Pstrąg gotowany - 89   kcal/100g
  • Pstrąg lekko solony - 186   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Biały pieprz - 0   kcal/100g
  • Salaka - 125   kcal/100g

Podobne przepisy