skład / składniki
metoda gotowania
pstrąg, jego najdelikatniejsze mięso ma niezapomniany smak! Lubi ją wielu smakoszy. Według przepisów kulinarnych z tej ryby gotuje się w wielu kuchniach. Jedzenie z niego jest smaczne w każdej formie - czy to będzie pstrąg pieczony na węglu drzewnym, czy gotowany, czy smażony pstrąg itp.
każde danie z pstrąga jest eleganckie. Wskazane jest, aby pamiętać o jednej zasadzie. Prawdopodobnie każda doświadczona gospodyni nadal o nim wie. Mięso pstrąga jest do tego stopnia samowystarczalne, że nie wymaga żadnych dodatków i sztuczek. Wiadomo, że im prostszy przepis, tym smaczniejsze będzie samo danie.
więc przygotowujemy naszą zapiekankę z wędzonego pstrąga i salaki. Aby to zrobić, zwiń filety salaki w bułki i włóż je do formy, po posypaniu solą DNA i nasmarowaniu olejem.
jeśli masz piekarnik, dobrze go podgrzej - do 200°. Następnie zmielimy wędzonego pstrąga, kładąc tę masę na rolkach salaki. Pozostaje wymieszać śmietanę z musztardą, koperkiem, solą i pieprzem.
pozostaje przypomnieć, że dania z pstrąga, tej najsmaczniejszej i najsmaczniejszej ryby, zawierają w menu wiele kuchni świata. I każde państwo nadaje przepisom swój własny narodowy smak. Jednocześnie zmieniając nie tylko przyprawy, ale także metody gotowania. Pamiętaj, że pstrąg to przysmak, który szybko się gotuje i ma bogaty i doskonały smak.
Och, prawie zapomniałem! Wlej powstałą mieszaninę do formy i piecz przez około 20-30 minut. Zapiekanka z wędzonego pstrąga i salaki jest gotowa.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Musztarda stołówka - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Pstrąg - 97 kcal/100g
- Pstrąg wędzony - 132 kcal/100g
- Pstrąg gotowany - 89 kcal/100g
- Pstrąg lekko solony - 186 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Biały pieprz - 0 kcal/100g
- Salaka - 125 kcal/100g