ciasto rybne

oryginalny przepis powinien spodobać się Tobie i wszystkim bliskim!
BarbaraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 25 % 11 g
tłuszcze 36 % 16 g
węglowodany 39 % 17 g
280 kcal
IG: 6 / 0 / 94

metoda gotowania

czas gotowania: 4 h
nawiasem mówiąc, przygotowanie tego posiłku nie jest trudne. Ponadto jest również przydatny. W końcu głównym składnikiem jest tutaj ryba z łososia. Nawiasem mówiąc, w naszym przepisie kulinarnym użyjemy łososia, chociaż można go zastąpić różowym łososiem lub KETEM. Ich mięso jest bogate w wielonienasycone kwasy tłuszczowe zwane witaminami młodości. Mają wiele witamin i składników odżywczych.
cóż, to było małe wprowadzenie do korzyści płynących z łososia. Zacznijmy proces przygotowania naszego ciasta rybnego.
najpierw przygotuj ciasto. Weź i posiekaj margarynę razem z mąką nożem. A kiedy wszystko zamieni się w małe okruchy, Wrzuć tutaj wodę i zagniataj ciasto. Włóż go do lodówki na godzinę.
nawiasem mówiąc, jeśli nie chcesz, aby przypaliła się powierzchnia ciasta, przykryj ją grubym papierem zwilżonym wodą i często zaglądaj do piekarnika. Jeśli papier jest już suchy, ponownie zwilż go wodą.
teraz kolej na ryby, które musimy obrać i pokroić w małe plasterki. Cebula i zioła mają ten sam los, drobno je kroimy. Lekko usmaż cebulę na maśle.
z reguły ciasto rybne piecze się przez kilka godzin w temperaturze 180-200 stopni. Jego gotowość określa się przez potrząsanie po wyjęciu z piekarnika. Ciasto jest gotowe, gdy ryba idzie, pozostając w tyle za skórką.
rozwałkuj warstwę ciasta o grubości około 6 mm. Konieczne jest przebicie go widelcem, aby uniknąć jego podniesienia. I włóż go do piekarnika na 10 minut, gdzie jest już 200 stopni. Po włożeniu schłodzonej cebuli do miski z rybą, a także pietruszki z startym serem i solą, połóż to wszystko na cieście. Po ubiciu jajek, śmietany i soli zalej wierzch nadzienia i włóż do piekarnika na 20 minut.
pokrój gotowe ciasto z rybą na kawałki i udekoruj według własnego uznania. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietanka 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietana - 300   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Margaryna stołowa - 720   kcal/100g
  • Margaryna kremowa - 720   kcal/100g
  • Margaryna mleczna - 743   kcal/100g
  • Margaryna niskotłuszczowa - 384   kcal/100g
  • Margaryna kanapkowa - 688   kcal/100g
  • Margaryna do pieczenia - 675   kcal/100g
  • Margaryna dietetyczna - 366   kcal/100g
  • Margaryna półtłusta 40 % - 415   kcal/100g
  • Margaryna - 720   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Filety rybne - 204   kcal/100g

Podobne przepisy