ciasto rybne
skład / składniki
12
porcje:
metoda gotowania
nawiasem mówiąc, przygotowanie tego posiłku nie jest trudne. Ponadto jest również przydatny. W końcu głównym składnikiem jest tutaj ryba z łososia. Nawiasem mówiąc, w naszym przepisie kulinarnym użyjemy łososia, chociaż można go zastąpić różowym łososiem lub KETEM. Ich mięso jest bogate w wielonienasycone kwasy tłuszczowe zwane witaminami młodości. Mają wiele witamin i składników odżywczych.
cóż, to było małe wprowadzenie do korzyści płynących z łososia. Zacznijmy proces przygotowania naszego ciasta rybnego.
najpierw przygotuj ciasto. Weź i posiekaj margarynę razem z mąką nożem. A kiedy wszystko zamieni się w małe okruchy, Wrzuć tutaj wodę i zagniataj ciasto. Włóż go do lodówki na godzinę.
nawiasem mówiąc, jeśli nie chcesz, aby przypaliła się powierzchnia ciasta, przykryj ją grubym papierem zwilżonym wodą i często zaglądaj do piekarnika. Jeśli papier jest już suchy, ponownie zwilż go wodą.
teraz kolej na ryby, które musimy obrać i pokroić w małe plasterki. Cebula i zioła mają ten sam los, drobno je kroimy. Lekko usmaż cebulę na maśle.
z reguły ciasto rybne piecze się przez kilka godzin w temperaturze 180-200 stopni. Jego gotowość określa się przez potrząsanie po wyjęciu z piekarnika. Ciasto jest gotowe, gdy ryba idzie, pozostając w tyle za skórką.
rozwałkuj warstwę ciasta o grubości około 6 mm. Konieczne jest przebicie go widelcem, aby uniknąć jego podniesienia. I włóż go do piekarnika na 10 minut, gdzie jest już 200 stopni. Po włożeniu schłodzonej cebuli do miski z rybą, a także pietruszki z startym serem i solą, połóż to wszystko na cieście. Po ubiciu jajek, śmietany i soli zalej wierzch nadzienia i włóż do piekarnika na 20 minut.
pokrój gotowe ciasto z rybą na kawałki i udekoruj według własnego uznania. Smacznego!
cóż, to było małe wprowadzenie do korzyści płynących z łososia. Zacznijmy proces przygotowania naszego ciasta rybnego.
najpierw przygotuj ciasto. Weź i posiekaj margarynę razem z mąką nożem. A kiedy wszystko zamieni się w małe okruchy, Wrzuć tutaj wodę i zagniataj ciasto. Włóż go do lodówki na godzinę.
nawiasem mówiąc, jeśli nie chcesz, aby przypaliła się powierzchnia ciasta, przykryj ją grubym papierem zwilżonym wodą i często zaglądaj do piekarnika. Jeśli papier jest już suchy, ponownie zwilż go wodą.
teraz kolej na ryby, które musimy obrać i pokroić w małe plasterki. Cebula i zioła mają ten sam los, drobno je kroimy. Lekko usmaż cebulę na maśle.
z reguły ciasto rybne piecze się przez kilka godzin w temperaturze 180-200 stopni. Jego gotowość określa się przez potrząsanie po wyjęciu z piekarnika. Ciasto jest gotowe, gdy ryba idzie, pozostając w tyle za skórką.
rozwałkuj warstwę ciasta o grubości około 6 mm. Konieczne jest przebicie go widelcem, aby uniknąć jego podniesienia. I włóż go do piekarnika na 10 minut, gdzie jest już 200 stopni. Po włożeniu schłodzonej cebuli do miski z rybą, a także pietruszki z startym serem i solą, połóż to wszystko na cieście. Po ubiciu jajek, śmietany i soli zalej wierzch nadzienia i włóż do piekarnika na 20 minut.
pokrój gotowe ciasto z rybą na kawałki i udekoruj według własnego uznania. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Margaryna stołowa - 720 kcal/100g
- Margaryna kremowa - 720 kcal/100g
- Margaryna mleczna - 743 kcal/100g
- Margaryna niskotłuszczowa - 384 kcal/100g
- Margaryna kanapkowa - 688 kcal/100g
- Margaryna do pieczenia - 675 kcal/100g
- Margaryna dietetyczna - 366 kcal/100g
- Margaryna półtłusta 40 % - 415 kcal/100g
- Margaryna - 720 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Filety rybne - 204 kcal/100g