ryba pieczona w folii

Po upieczeniu w folii ryba jest niezwykle delikatna i aromatyczna! Ten przepis kulinarny w każdej kuchni ma niepowtarzalny charakter. Każdy kraj stara się dodać do potrawy coś innego, w przeciwieństwie do innych krajów. Oferuję kilka przepisów na gotowanie ryb pieczonych w folii. To także flądra w piekarniku.
nianaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 30 % 8 g
tłuszcze 37 % 10 g
węglowodany 33 % 9 g
155 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.
  13. Krok 13:

    Krok 13.
  14. Krok 14:

    Krok 14.
  15. Krok 15:

    Krok 15.

obierz rybę i pokrój ją na kawałki, sól, pieprz i połóż na folii. Następnie połóż marchewkę, cebulę, paprykę, pietruszkę, liść laurowy na folii, którą wcześniej posiekaliśmy i posoliliśmy. Następnie zawiń folię i zawiąż nitką, przenieś na blachę do pieczenia i włóż do piekarnika na 20 minut. 
flądra jest lekko szczotkowana. Na kartce folii spożywczej kładziemy trochę majonezu i rozprowadzamy go do wielkości flądry. Kładziemy flądrę brzuchem do góry, pokrywamy majonezem, a na wierzchu kładziemy pomidory, wstępnie pokrojone w plastry, cebulę pokrojoną w pierścienie, a wszystko to wlewa się resztkami majonezu, zawija w folię i piecze w piekarniku na średnim ogniu przez 30 minut. Powstałą flądrę wyjmujemy z piekarnika, kładziemy na talerzu, zdejmujemy górną część folii i przystępujemy do posiłku.
weź tłustą, świeżą makrelę. Oczyść wnętrze (zostaw głowę i wyjmij skrzela). Następnie drobno posiekaj pietruszkę, zieloną cebulę, czosnek, pokrój cytrynę w plasterki. Weź przygotowaną rybę, Posol ją, pieprz i włóż cytrynę i zioła do brzucha. Zawiń rybę w folię szwem do góry i włóż do nagrzanego piekarnika, którego temperatura wynosi 220-250 OC na 30 minut.
 jedzenie jest gotowe do spożycia! Życzę smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Makrela wędzona - 221   kcal/100g
  • Makrela gotowana - 211   kcal/100g
  • Makrela świeża - 181   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy