skład / składniki
gotowanie krok po kroku
obierz rybę i pokrój ją na kawałki, sól, pieprz i połóż na folii. Następnie połóż marchewkę, cebulę, paprykę, pietruszkę, liść laurowy na folii, którą wcześniej posiekaliśmy i posoliliśmy. Następnie zawiń folię i zawiąż nitką, przenieś na blachę do pieczenia i włóż do piekarnika na 20 minut.
flądra jest lekko szczotkowana. Na kartce folii spożywczej kładziemy trochę majonezu i rozprowadzamy go do wielkości flądry. Kładziemy flądrę brzuchem do góry, pokrywamy majonezem, a na wierzchu kładziemy pomidory, wstępnie pokrojone w plastry, cebulę pokrojoną w pierścienie, a wszystko to wlewa się resztkami majonezu, zawija w folię i piecze w piekarniku na średnim ogniu przez 30 minut. Powstałą flądrę wyjmujemy z piekarnika, kładziemy na talerzu, zdejmujemy górną część folii i przystępujemy do posiłku.
weź tłustą, świeżą makrelę. Oczyść wnętrze (zostaw głowę i wyjmij skrzela). Następnie drobno posiekaj pietruszkę, zieloną cebulę, czosnek, pokrój cytrynę w plasterki. Weź przygotowaną rybę, Posol ją, pieprz i włóż cytrynę i zioła do brzucha. Zawiń rybę w folię szwem do góry i włóż do nagrzanego piekarnika, którego temperatura wynosi 220-250 OC na 30 minut.
jedzenie jest gotowe do spożycia! Życzę smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Makrela wędzona - 221 kcal/100g
- Makrela gotowana - 211 kcal/100g
- Makrela świeża - 181 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g