Pizza mini z salami i ciastem francuskim Cherry

idealny dodatek do każdego śniadania, lunchu lub kolacji! Mini pizza jest dobra, ponieważ jest serwowana jako porcja w schludnych całych kawałkach, a jednocześnie wygląda pięknie. Ponadto wygodniej jest trzymać takie kawałki w rękach, nie rozpadają się jak zwykła pizza. Do domowej mini pizzy możesz użyć dowolnych dodatków, nawet słodkich. Ciasto francuskie bardzo się do tego przyczynia.
♥EugeniaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 21 % 10 g
tłuszcze 52 % 25 g
węglowodany 27 % 13 g
313 kcal
IG: 8 / 92 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Wstępnie rozmrozić ciasto francuskie.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Ciasto francuskie rozwałkować na cienką warstwę, wyciąć szklanką kubki.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Drobno posiekaj kiełbasę, szczypiorek, koperek, zetrzyj ser, pokrój w plasterki wiśni.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Ułóż kółka ciasta na natłuszczonej blasze do pieczenia i posmaruj je majonezem.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Umyj pomidory koktajlowe i pokrój w cienkie kółka. Połóż pomidory na cieście.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Ułóż salami na pomidorach.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Połóż cebulę i koperek na kiełbasie.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Posyp wszystko startym serem na wierzchu. Rozgrzej piekarnik do 180C i upiecz mini pizzę przez 15-20 minut.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester o zawartości tłuszczu 50 % - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Ciasto francuskie - 400   kcal/100g
  • Ciasto francuskie, przaśne - 337   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Pomidory koktajlowe - 15   kcal/100g
  • Salami - 568   kcal/100g

Podobne przepisy