Słodkie francuskie tosty Bostock

nieznośnie smaczne, elementarnie proste, kosmicznie szybkie. Dziś przychodzę do was z niesamowitym pysznym francuskim motywem, a jednocześnie z pomysłem recyklingu czerstwej paski, ciasta wielkanocnego i ogólnie wszelkich nieświeżych muffinek.
Słodkie życieAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 7 g
tłuszcze 36 % 20 g
węglowodany 52 % 29 g
323 kcal
IG: 11 / 57 / 32

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki, których będziemy potrzebować : Każda muffina, może to być ciasto, pasca, Brioche, 300-350 g., mam bezduszny & quot; Panettone & quot;. Mleko można zastąpić syropem cukrowym, jeśli dodasz syrop pomarańczowy, będzie ogólnie wspaniały. Mąka migdałowa. Nie można go zastąpić pszenicą, tylko orzechami. Cukier. Jajko w temperaturze pokojowej. Masło, zmiękczone, o zawartości tłuszczu co najmniej 82 %. Cynamon i wanilina - opcjonalnie. Sól Migdałowy

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Aby uzyskać krem, musisz wymieszać jajko (temperatura pokojowa!!!), cukier, sól, wanilina, cynamon, masło(zmiękczone), mąka migdałowa i dobrze wymieszaj. Taki krem & quot; Frangipan & quot; powinien się udać. Jednorodny, bujny! Jest już bardzo smaczny!

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Ciasto pokroić w pierścienie o grubości 1,5 cm. Mam 5 sztuk. średnica 13 cm.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Moczyć dobrze w mleku ze wszystkich stron...Będzie również bardzo smaczny z syropem cukrowym z dodatkiem syropu pomarańczowego lub esencji. Możesz też mieć sok pomarańczowy, który jest również wspaniały.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Posadź krem migdałowy...Wygodniej było mi to zrobić za pomocą torby ze słodyczami.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dobrze posyp płatkami migdałów...

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Piec w temperaturze 180-200 stopni przez 15-17 minut, aż będzie złoty, złoty kolor. Pozwalam lekko ostygnąć, ale są dobre, zarówno na ciepło, jak i na zimno.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    A ze szklanką zimnego mleka-ogólnie odlecieć.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Jeśli znasz i lubisz rogaliki migdałowe, uwierz mi, jest równie smaczne!!!

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Tosty są niesamowicie aromatyczne, delikatne, wilgotne, miękkie... Krem migdałowy nadaje wypiekom zupełnie nowe życie. Mimo to Francuzi dużo wiedzą o pieczeniu;) i nie tylko... Miłego nastroju dla wszystkich!!!

jeśli masz nieświeże, maślane wypieki, koniecznie przygotuj te eleganckie tosty z kremem migdałowym "Frangipan", które nadadzą Twoim wypiekom zupełnie nowe życie. Miękkie, wilgotne, delikatne, smaczne i niesamowicie aromatyczne. Jeśli moje wprowadzenie jest zainteresowane, Dołącz! Nie pożałujesz!!!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Maślane wypieki - 300   kcal/100g
  • Rożki maślane z mąki pszennej - 347   kcal/100g
  • Babeczka zwyczajna - 288   kcal/100g
  • Muffin z powidłami - 287   kcal/100g
  • Ciasto maślane - 304   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Płatki migdałów - 650   kcal/100g
  • Mąka migdałowa - 560   kcal/100g

Podobne przepisy