skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki, których będziemy potrzebować : Każda muffina, może to być ciasto, pasca, Brioche, 300-350 g., mam bezduszny & quot; Panettone & quot;. Mleko można zastąpić syropem cukrowym, jeśli dodasz syrop pomarańczowy, będzie ogólnie wspaniały. Mąka migdałowa. Nie można go zastąpić pszenicą, tylko orzechami. Cukier. Jajko w temperaturze pokojowej. Masło, zmiękczone, o zawartości tłuszczu co najmniej 82 %. Cynamon i wanilina - opcjonalnie. Sól Migdałowy
Krok 2:
Aby uzyskać krem, musisz wymieszać jajko (temperatura pokojowa!!!), cukier, sól, wanilina, cynamon, masło(zmiękczone), mąka migdałowa i dobrze wymieszaj. Taki krem & quot; Frangipan & quot; powinien się udać. Jednorodny, bujny! Jest już bardzo smaczny!
Krok 3:
Ciasto pokroić w pierścienie o grubości 1,5 cm. Mam 5 sztuk. średnica 13 cm.
Krok 4:
Moczyć dobrze w mleku ze wszystkich stron...Będzie również bardzo smaczny z syropem cukrowym z dodatkiem syropu pomarańczowego lub esencji. Możesz też mieć sok pomarańczowy, który jest również wspaniały.
Krok 5:
Posadź krem migdałowy...Wygodniej było mi to zrobić za pomocą torby ze słodyczami.
Krok 6:
Dobrze posyp płatkami migdałów...
Krok 7:
Piec w temperaturze 180-200 stopni przez 15-17 minut, aż będzie złoty, złoty kolor. Pozwalam lekko ostygnąć, ale są dobre, zarówno na ciepło, jak i na zimno.
Krok 8:
A ze szklanką zimnego mleka-ogólnie odlecieć.
Krok 9:
Jeśli znasz i lubisz rogaliki migdałowe, uwierz mi, jest równie smaczne!!!
Krok 10:
Tosty są niesamowicie aromatyczne, delikatne, wilgotne, miękkie... Krem migdałowy nadaje wypiekom zupełnie nowe życie. Mimo to Francuzi dużo wiedzą o pieczeniu;) i nie tylko... Miłego nastroju dla wszystkich!!!
jeśli masz nieświeże, maślane wypieki, koniecznie przygotuj te eleganckie tosty z kremem migdałowym "Frangipan", które nadadzą Twoim wypiekom zupełnie nowe życie. Miękkie, wilgotne, delikatne, smaczne i niesamowicie aromatyczne. Jeśli moje wprowadzenie jest zainteresowane, Dołącz! Nie pożałujesz!!!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Maślane wypieki - 300 kcal/100g
- Rożki maślane z mąki pszennej - 347 kcal/100g
- Babeczka zwyczajna - 288 kcal/100g
- Muffin z powidłami - 287 kcal/100g
- Ciasto maślane - 304 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Płatki migdałów - 650 kcal/100g
- Mąka migdałowa - 560 kcal/100g