fasolka szparagowa z jajkami z marchewką

Przygotowanie jest bardzo łatwe i szybkie, co jest bardzo wygodne, gdy się spieszysz. Fasolka szparagowa jest bogata w witaminy i zawiera duże ilości białka. Oprócz zawartości składników odżywczych jest również produktem niskokalorycznym i lekkostrawnym.
LucyAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 37 % 7 g
tłuszcze 42 % 8 g
węglowodany 21 % 4 g
101 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przepis na pieczoną fasolkę szparagową sugeruję użycie jej nie tylko jako przystawki, ale także traktowanie jej jako samodzielnego drugiego dania.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Drobno posiekaj cebulę, pokrój marchewki w cienkie kostki.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Podsmaż cebulę na oleju roślinnym, aż będzie przezroczysta.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj marchewki i fasolę.Dusić pod przykryciem, aż fasola i marchewka będą gotowe, od czasu do czasu mieszając warzywa, na koniec sól i pieprz do smaku.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Ser pokroić w kostkę.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Nasmaruj naczynie do pieczenia olejem roślinnym.Ułóż warzywa, dodaj ser. Rozbij jajka i ułóż na warzywach. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 10-15 minut (spójrz na gotowość jajek). Nie ma potrzeby wstępnego podgrzewania piekarnika, w przeciwnym razie żółtko zostanie pokryte białą folią.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser"Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Fasolka szparagowa - 24   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy