fasolka szparagowa z jajkami z marchewką
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przepis na pieczoną fasolkę szparagową sugeruję użycie jej nie tylko jako przystawki, ale także traktowanie jej jako samodzielnego drugiego dania.
Krok 2:
Drobno posiekaj cebulę, pokrój marchewki w cienkie kostki.
Krok 3:
Podsmaż cebulę na oleju roślinnym, aż będzie przezroczysta.
Krok 4:
Dodaj marchewki i fasolę.Dusić pod przykryciem, aż fasola i marchewka będą gotowe, od czasu do czasu mieszając warzywa, na koniec sól i pieprz do smaku.
Krok 5:
Ser pokroić w kostkę.
Krok 6:
Nasmaruj naczynie do pieczenia olejem roślinnym.Ułóż warzywa, dodaj ser. Rozbij jajka i ułóż na warzywach. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 10-15 minut (spójrz na gotowość jajek). Nie ma potrzeby wstępnego podgrzewania piekarnika, w przeciwnym razie żółtko zostanie pokryte białą folią.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser"Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Fasolka szparagowa - 24 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g