skład / składniki
metoda gotowania
ponieważ owsianka będzie marnieć w piekarniku, włączmy ją od razu i włączmy, pozwól nam się rozgrzać do 180200 stopni.
jeśli masz małą dyszę o wadze około 0.7 kg, odetnij jej górę (200 g). Ten kęs stanie się dla nas naczyniem, w którym owsianka zostanie ugotowana.
usuń nasiona, oczyść jak najwięcej włókien, które są w środku.
a teraz przejdźmy do przygotowania owsianki. Obierz odcięty wierzchołek, pomoże nam uzyskać miąższ dyni. A jeśli natkniesz się na okaz z grubymi bokami, odetnij jak najwięcej, posiekaj małą kostkę lub zetrzyj, tak jak ja.
umyj kaszę jaglaną. Ten proces jest ważny, ponieważ zjełczałe proso zepsuje smak całego blulu. Dlatego nie żałujemy czasu ani wysiłku. Możesz nawet polać płatki wrzącą wodą.
mówiąc o ilości zbóż. Konieczne jest obliczenie go tak, aby owsianka okazała się owsianką. Więc jeśli kasza jest czysta, zbierzmy owsiankę. Istnieją dwie opcje-wymieszaj kaszę jaglaną i miąższ dyniowy i włóż do dyni lub ułóż wszystko warstwami. Na etapie mieszania dodajmy cukier.
musimy napełnić tę masę mlekiem rozcieńczonym na pół wodą. Dlaczego wskazane jest rozcieńczenie? Ponieważ, jak osobiście pokazałem, proso w mleku nie gotuje się zbyt dobrze. Należy wziąć pod uwagę, że do góry po tym powinno być co najmniej 2 cm.
pozostaje położyć kawałek masła na wierzchu i przykryć nasz jadalny rondel tym samym wierzchołkiem, z którego odcięliśmy miąższ.
aby dynia była jeszcze lepiej gotowana na parze, owinąłem ten projekt folią i wysłałem do pieczenia.
Dynia pieczona przez dwie godziny. Zdałem sobie sprawę, że stało się tak, ponieważ niewiele usunąłem miazgi ze ścian dyni. Ale powiem ci, że owsianka okazała się elegancka, a sama dynia, którą można jeść, zeskrobując delikatną miazgę ze ścian łyżką. Możesz włożyć więcej masła i posypać czymś smacznym.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Dynia - 29 kcal/100g
- Kasza jaglana - 335 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g