Wysokiej Klasy ciasto bananowe z nadzieniem cytrynowym

ten deser jest zawsze spożywany w ciągu kilku minut! Unikalny przepis na przygotowanie najdelikatniejszego ciasta bananowego z niesamowitym kremem wypełniającym, który daje poczucie niezapomnianej i nieporównywalnej rozkoszy smakowej!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 7 % 3 g
tłuszcze 14 % 6 g
węglowodany 79 % 33 g
192 kcal
IG: 6 / 18 / 76

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 55 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotowujemy niezbędne produkty do przygotowania elitarnego ciasta bananowego z nadzieniem cytrynowym.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Zaczynamy przygotowywać ciasto i rozprowadzamy sto gramów zmiękczonego masła w dużej misce.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wlej sto pięćdziesiąt gramów cukru do miski.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj łyżeczkę cukru waniliowego do miski.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wlej szczyptę soli do wspólnej miski.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dobrze ubij dodane składniki mikserem.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Rozbij na przemian dwa jaja kurze do miski.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Dokładnie wymieszaj mikserem wszystkie składniki w misce.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Zetrzyj na drobnej tarce i dodaj skórkę z jednej cytryny do miski.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Dobrze wymieszaj wszystkie składniki mikserem.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Obierz trzy banany i włóż do blendera, zmiel na jednorodną płynną masę.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Dodaj ugotowaną masę bananową do wspólnej miski.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Dokładnie wymieszaj powstałą mieszaninę mikserem.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Przesiać do miski częściami dwustu pięćdziesięciu gramów mąki.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Następnie dodaj dwie łyżeczki proszku do pieczenia do miski z mąką.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki w misce i aromatyczne ciasto jest gotowe.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Nasmaruj dno i boki dzielonej formy niewielką ilością oleju roślinnego.

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Włóż ugotowane ciasto do formy.

  19. Krok 19:

    Krok 19.

    Równomiernie rozprowadzamy ciasto lekko stukając i obracając formę zgodnie z ruchem wskazówek zegara, a następnie odstawiamy ciasto na pięć minut.

  20. Krok 20:

    Krok 20.

    Aby zrobić śmietanę, rozbij jedno jajko kurze na patelnię.

  21. Krok 21:

    Krok 21.

    Dodaj dwie łyżki skrobi do rondla.

  22. Krok 22:

    Krok 22.

    Wlej sto trzydzieści gramów cukru do rondla.

  23. Krok 23:

    Krok 23.

    Dobrze wymieszaj trzepaczką wszystkie składniki na patelni.

  24. Krok 24:

    Krok 24.

    Wyciśnij sok z jednej cytryny do kubka, po przecięciu go na pół.

  25. Krok 25:

    Krok 25.

    Sok z cytryny rozcieńczyć ciepłą przegotowaną wodą w miarce do trzystu mililitrów.

  26. Krok 26:

    Krok 26.

    Wlej wodę z sokiem z cytryny do rondla i dokładnie wymieszaj wszystkie składniki na kuchence.

  27. Krok 27:

    Krok 27.

    Przygotowywane wypełnienie stale mieszając, parzymy na małym ogniu kuchenki.

  28. Krok 28:

    Krok 28.

    Gdy masa zgęstnieje do pożądanej konsystencji, wyłącz piec i rozłóż gotowe wypełnienie ciasta na głębokim talerzu.

  29. Krok 29:

    Krok 29.

    Dobrze posmaruj ciasto przygotowanym słodko-kwaśnym nadzieniem, które zostało schłodzone po wyjęciu z piekarnika.

  30. Krok 30:

    Krok 30.

    Rozłóż ugotowane ciasto na talerzu i udekoruj pokrojonymi plasterkami cytryny i gałązką mięty.

  31. Krok 31:

    Krok 31.

    Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!

po prostu przestrzeń! Każdy, kto wymyślił przepis na to wysokiej klasy ciasto bananowe z cytryną, jest geniuszem! To magia smaku! Taki deser z pewnością został wynaleziony w niebiańskiej kancelarii! Zwiewne, nieważkie jak chmura ciasto rozpływa się w ustach, a nadzienie daje poczucie niezapomnianej i nieporównywalnej rozkoszy smakowej! Przepis jest prosty, jak wszystko genialne! Poczuj rajską Rozkosz z najdelikatniejszego ciasta bananowego z cytryną, które pozwala uzyskać nieziemską przyjemność! Ten niesamowity deser jest zawsze spożywany w ciągu kilku minut! Egzotyczny aromat i delikatny smak ciasta cytrynowego z bananem sprawią, że zapomnisz o diecie!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Banany - 89   kcal/100g
  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Skrobia - 320   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Cukier waniliowy - 379   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy