krucha kasza jaglana w powolnej kuchence

pożywna i pyszna kasza jaglana na śniadanie, lunch lub kolację. Owsianka okazuje się krucha, smaczna. Może być podawany jako dodatek lub jako niezależne danie.
znlenaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 12 % 4 g
tłuszcze 18 % 6 g
węglowodany 70 % 23 g
154 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Potrzebne składniki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Sortujemy zad, dokładnie spłukujemy.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Rozłóż płatki w misce multicookera.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Solim

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj olej.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    I wlej wodę.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wymieszaj, aby sól się rozdzieliła. Gotuj w trybie "kasza" lub " ryż " przez 40 minut. Jeśli twoja multwarka ma mniejszą moc, czas można wydłużyć.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Podawaj gotową owsiankę z mlekiem. Możesz podawać jako dodatek do mięsa. Smacznego.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kasza jaglana - 335   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy