ucho w powolnej kuchence

zupa rybna z makreli z kaszą jaglaną w powolnej kuchence. W powolnej kuchence ucho gotuje się łatwiej, wszystkie produkty można układać w tym samym czasie. W ciągu zaledwie pół godziny nasiona makreli w powolnej kuchence stają się kruche, jak z konserw. Ucho jest bogate i bardzo smaczne.
HelenaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 36 % 4 g
tłuszcze 27 % 3 g
węglowodany 36 % 4 g
55 kcal
IG: 50 / 0 / 50

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotujemy wymaganą liczbę produktów na liście. Ugotujemy ucho w powolnej kuchence z makreli. Bierzemy ryby do lodów, rozmrażamy je. Czyścimy warzywa-ziemniaki, marchewkę, cebulę.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój cebulę i marchewkę w drobną kostkę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój ziemniaki w dużą kostkę.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    W misce multicookera wkładamy cebulę, marchewkę i ziemniaki, posypujemy solą i przyprawami, wkładamy liść laurowy.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj myte proso do warzyw, wymieszaj.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Patroszymy makrelę, usuwamy głowy i kroimy na kawałki.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Umieść kawałki ryby w misce multicookera na warzywach.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Wlej wodę do miski multicookera.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Zainstaluj wypełnioną miskę w multicookerze.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Zamknij powolną kuchenkę pokrywką i włącz program gotowania zupy na 25 minut.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Po sygnale multicookera o zakończeniu programu obracamy zawór na pokrywie, uwalniamy parę, a następnie podnosimy pokrywkę z multicookera i dodajemy posiekany koperek do ucha.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Ucho w powolnej kuchence jest gotowe, wymieszaj i wlej na talerze.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Ucho ugotowane w powolnej kuchence podawaj na gorący obiad.

takie ucho można ugotować z prawie każdej ryby.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Makrela wędzona - 221   kcal/100g
  • Makrela gotowana - 211   kcal/100g
  • Makrela świeża - 181   kcal/100g
  • Kasza jaglana - 335   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g

Podobne przepisy