skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotujemy wymaganą liczbę produktów na liście. Ziemniaki dobrze myjemy szczotką, ale nie obieramy.
Krok 2:
Obierz ząbki czosnku, spłucz koperek.
Krok 3:
Umyte bulwy ziemniaków kroimy na duże plasterki, jeśli ziemniaki nie są duże, wystarczy pokroić na 4 części wzdłuż.
Krok 4:
Posyp ziemniaki solą i przyprawami.
Krok 5:
Polej ziemniaki olejem słonecznikowym.
Krok 6:
Dobrze wymieszaj ziemniaki z przyprawami, solą i olejem.
Krok 7:
Umieść przygotowane ziemniaki w misce multicookera.
Krok 8:
Zainstaluj miskę z ziemniakami w multicookerze, nie przykrywaj pokrywką.
Krok 9:
Włącz program smażenia, w tym modelu włącz tryb gotowania kurczaka, CZAS 12 minut.
Krok 10:
Smaż ziemniaki przez 12 minut, mieszając 3-4 razy, aby zarumieniły się ze wszystkich stron.
Krok 11:
Podczas smażenia ziemniaków przepuszczamy czosnek przez prasę.
Krok 12:
Po zakończeniu programu smażenia dodaj czosnek do ziemniaków.
Krok 13:
Wlej pół szklanki wody do miski multicookera.
Krok 14:
Zamknij Multicooker pokrywką.
Krok 15:
Włącz program duszenia lub gotowania owsianki, pilawu przez 13 minut.
Krok 16:
W międzyczasie drobno posiekaj koperek.
Krok 17:
Gdy Multicooker zacznie migać, uwolnij z niego parę i podnieś pokrywkę. Ziemniaki są gotowe.
Krok 18:
Gorące ziemniaki w stylu rustykalnym układamy na talerzach, posypujemy posiekanym koperkiem i podajemy.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g