zupa grzybowa w powolnej kuchence

aromatyczna, obfita, lekka zupa. Jemy z przyjemnością! Zupa jest bardzo smaczna, lekka. Aromat grzybów i nic więcej. Dziewczyny, które są na diecie, to jest to!
AngelAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 11 % 1 g
tłuszcze 22 % 2 g
węglowodany 67 % 6 g
42 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Nasze składniki. Dobrze spłucz grzyby. Wlej olej roślinny do miski multicookera i włącz tryb "smażenie" lub " pieczenie "(co masz), aby się rozgrzać.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    W międzyczasie pokrój cebulę w kostkę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Po sygnale włóż cebulę do miski i usmaż, aby się zarumieniła.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pokrój marchewki w cienki pasek...

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    ...i dodaj do cebuli, pozwól jej usmażyć.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Pokrój grzyby na talerze, Dodaj do warzyw i smaż. Dzieje się tak, aby nasza zupa nabrała dobrego smaku grzybowego))) w sumie nasze warzywa muszą być smażone przez 20 minut. W tym czasie zajmiemy się ziemniakami.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Pokrój ziemniaki na mały kwadrat.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Dodaj do naszych warzyw.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Zalej wodą, solą, pieprzem, dodaj liść laurowy, zamknij pokrywkę i włącz tryb "Zupa" na 1 godzinę i 10 minut.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Po sygnale zakończenia programu wyłącz Multicooker, wlej zupę do porcjowanych talerzy, dodaj śmietanę i zioła do smaku)) zapraszamy wszystkich do stołu) Smacznego!

przepis dostosowany do powolnej kuchenki o mocy 900 W i pojemności miski 5 litrów. Hostessy, jeśli to konieczne, dostosuj przepis dla swoich asystentów)) Gotuj z przyjemnością i nastrojem!

zamiast świeżych możesz wziąć mrożone lub suszone grzyby (suszone będą potrzebne 5-6 razy mniej niż świeże). Mrożone grzyby można rozmrozić w dowolny dogodny sposób (na przykład w kuchence mikrofalowej w odpowiednim trybie - patrz instrukcje dotyczące techniki) i spuścić płyn. Lub, jeśli ilość płynu w przepisie nie jest krytyczna, użyj bez rozmrażania. Suszone grzyby należy dobrze umyć, ponieważ nie są myte przed suszeniem, a następnie moczyć w zimnej wodzie przez co najmniej 2-3 godziny.

Ilość wody podaną w przepisie można zmniejszyć lub zwiększyć według własnego uznania, w zależności od tego, czy chcesz uzyskać gęstszą, czy cieńszą zupę.

pamiętaj, że czas i tryb gotowania w przepisie są podane w przybliżeniu. Wszystkie multicookery działają inaczej, a nawet te same modele tego samego producenta mogą mieć swoje własne cechy. Zanim zaczniesz gotować nowe danie dla Ciebie w powolnej kuchence, dokładnie przestudiuj instrukcje, a następnie w praktyce spróbuj najpierw ugotować znane Ci potrawy, a następnie nowe, wybierając tryb i czas indywidualnie dla własnej techniki.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g

Podobne przepisy