skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak gotować owsiankę Przyjaźń na mleku w powolnej kuchence? Przygotuj do tego niezbędne składniki. Weź mleko o minimalnej zawartości tłuszczu. Używam z 1% tłuszczu. Jeśli mleko jest tłuste, ucieknie z multicookera. Następnie należy go po prostu rozcieńczyć mlekiem.
Krok 2:
Posmaruj miskę wolnowaru na dnie i po bokach kawałkiem masła. Jest to konieczne, aby mleko nie uciekło. Chociaż ma minimalną zawartość tłuszczu, bez tej procedury może również uciec. Pozostaw kawałki masła na dnie miski.
Krok 3:
Napełnij proso gorącą wodą i pozostaw na 1-2 minuty. Dzięki temu cienki film, który go pokrywa, zostanie zmyty z prosa i nie będzie gorzki. Następnie spuść gorącą wodę i opłucz ją na zimno. Ryż po prostu spłucz kilka razy w zimnej wodzie. Spuść całą wodę z obu zbóż.
Krok 4:
Przenieś umyte płatki do miski Multicooker.
Krok 5:
Dodaj cukier i szczyptę soli do kaszy. Możesz zmienić ilość cukru według własnego gustu.
Krok 6:
Następnie wlej mleko do miski i wszystko wymieszaj. Umieść miskę w powolnej kuchence, przykryj i włącz tryb & quot; owsianka mleczna & quot; na 40 minut. Skoncentruj się na swojej powolnej kuchence. Podczas gotowania nie trzeba otwierać pokrywy. Owsianka gotuje się szybko pod wysokim ciśnieniem, które powstaje w środku.
Krok 7:
Po określonym czasie Multicooker wyda sygnał dźwiękowy informujący, że owsianka jest gotowa. Delikatnie otwórz pokrywę. Kasza dobrze wchłonęła mleko. Wymieszaj gotową owsiankę i ułóż na talerzach.
Krok 8:
Owsiankę można uzupełnić świeżymi jagodami. Smacznego!
ryż w razie potrzeby można zastąpić dowolnym innym zbożem. Ale weź pod uwagę cechy gotowania różnych zbóż! Czas gotowania może się zmienić zarówno w mniejszym, jak i większym kierunku. Niektóre zboża wymagają wstępnego namaczania.
pamiętaj, że czas i tryb gotowania w przepisie są podane w przybliżeniu. Wszystkie multicookery działają inaczej, a nawet te same modele tego samego producenta mogą mieć swoje własne cechy. Zanim zaczniesz gotować nowe danie dla Ciebie w powolnej kuchence, dokładnie przestudiuj instrukcje, a następnie w praktyce spróbuj najpierw ugotować znane Ci potrawy, a następnie nowe, wybierając tryb i czas indywidualnie dla własnej techniki.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal / 100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Kasza jaglana - 335 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal / 100g