skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Umyj wołowinę bez kości pod bieżącą wodą, odetnij tłuszcz i ścięgna, jeśli są dostępne. Dzięki temu danie będzie mniej kaloryczne, a mięso miękkie. Pokrój wołowinę na małe kawałki. Dzięki temu wołowina będzie gotowa szybciej. Do tego dania nadaje się każda miąższ wołowy przeznaczony do smażenia lub duszenia.
Krok 2:
Obierz cebulę i drobno posiekaj. Lepiej jest wziąć białą cebulę, będzie wyglądać bardziej harmonijnie w gotowym naczyniu. Umyj marchewki pod bieżącą wodą, pocierając skórkę szczotką. Obierz marchewki za pomocą obieraczki do warzyw i zetrzyj je na grubej tarce. Możesz pokroić marchewki nożem, aby nie zgubiły się w gotowym naczyniu.
Krok 3:
Papryka i umyj pod bieżącą wodą. Lepiej wziąć czerwony, ale mam żółty. Nie mają różnicy w smaku, ale czerwony wyglądałby korzystniej.
Krok 4:
Umyj ziemniaki pod bieżącą wodą, pocierając skórkę szczotką. Pokrój bulwy w średnią kostkę. Na wierzch polej sosem pomidorowym, solą i pieprzem do smaku. W tym momencie możesz dodać inne ulubione przyprawy do smaku. Dodałem suszone zioła prowansalskie.
Krok 5:
Dodaj wodę i wymieszaj. Dusić w programie & quot;duszenie & quot; lub" duszenie & quot; przez półtorej godziny. Tutaj wszystko będzie zależeć od konkretnego modelu multicookera i wybranego mięsa. Sprawdź instrukcje, aby wyjaśnić czas gotowania. Mój nie ugotuje ziemniaków w tym czasie, pozostaną w całych kostkach. Jeśli twój Multicooker jest mocniejszy, powinieneś dodać ziemniaki 20 minut przed końcem gotowania, w przeciwnym razie ziemniaki będą w postaci tłuczonych ziemniaków.
danie jest obfite, z dużą ilością gęstego i bogatego sosu mięsno-warzywnego.
warto również zauważyć, że wołowina jest duszona bez jednej kropli oleju słonecznikowego. A więc danie jest pozbawione niepotrzebnych kalorii z oleju! Ze względu na nieprzywierającą powłokę miski multicookera i dodanie wody naczynie nie przypali się.
a jeśli masz Wolnowar-Szybkowar, gotowanie zajmie jeszcze mniej i znacznie! Zajrzyj do Instrukcji, Aby uzyskać szczegółowe informacje.
podawaj gulasz wołowy ze świeżą sałatką na lunch lub kolację.
świetna opcja, gdy chcesz zaoszczędzić aktywny czas na przygotowanie potrawy. Rzucił i zapomniał.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Szynka wołowa - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Papryka ostra mielona - 21 kcal/100g
- Sos pomidorowy ostry - 99 kcal/100g
- Mieszanka ziół - 259 kcal/100g