gulasz wołowy w powolnej kuchence z ziemniakami

lunch lub kolacja bez kłopotów na każdy dzień. Multicooker jest prawdziwym darem niebios dla zapracowanych i dla tych, którzy dbają o swoje zdrowie. Wystarczy wrzucić wszystko do miski i zapomnieć. Można nawet ustawić opóźniony start na gotowanie! Mięso okaże się miękkie, a warzywa dobrze się ugotują.
UnicornSteakAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 45 % 9 g
tłuszcze 15 % 3 g
węglowodany 40 % 8 g
92 kcal
IG: 75 / 25 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Umyj wołowinę bez kości pod bieżącą wodą, odetnij tłuszcz i ścięgna, jeśli są dostępne. Dzięki temu danie będzie mniej kaloryczne, a mięso miękkie. Pokrój wołowinę na małe kawałki. Dzięki temu wołowina będzie gotowa szybciej. Do tego dania nadaje się każda miąższ wołowy przeznaczony do smażenia lub duszenia.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Obierz cebulę i drobno posiekaj. Lepiej jest wziąć białą cebulę, będzie wyglądać bardziej harmonijnie w gotowym naczyniu. Umyj marchewki pod bieżącą wodą, pocierając skórkę szczotką. Obierz marchewki za pomocą obieraczki do warzyw i zetrzyj je na grubej tarce. Możesz pokroić marchewki nożem, aby nie zgubiły się w gotowym naczyniu.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Papryka i umyj pod bieżącą wodą. Lepiej wziąć czerwony, ale mam żółty. Nie mają różnicy w smaku, ale czerwony wyglądałby korzystniej.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Umyj ziemniaki pod bieżącą wodą, pocierając skórkę szczotką. Pokrój bulwy w średnią kostkę. Na wierzch polej sosem pomidorowym, solą i pieprzem do smaku. W tym momencie możesz dodać inne ulubione przyprawy do smaku. Dodałem suszone zioła prowansalskie.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj wodę i wymieszaj. Dusić w programie & quot;duszenie & quot; lub" duszenie & quot; przez półtorej godziny. Tutaj wszystko będzie zależeć od konkretnego modelu multicookera i wybranego mięsa. Sprawdź instrukcje, aby wyjaśnić czas gotowania. Mój nie ugotuje ziemniaków w tym czasie, pozostaną w całych kostkach. Jeśli twój Multicooker jest mocniejszy, powinieneś dodać ziemniaki 20 minut przed końcem gotowania, w przeciwnym razie ziemniaki będą w postaci tłuczonych ziemniaków.

danie jest obfite, z dużą ilością gęstego i bogatego sosu mięsno-warzywnego.
warto również zauważyć, że wołowina jest duszona bez jednej kropli oleju słonecznikowego. A więc danie jest pozbawione niepotrzebnych kalorii z oleju! Ze względu na nieprzywierającą powłokę miski multicookera i dodanie wody naczynie nie przypali się.
a jeśli masz Wolnowar-Szybkowar, gotowanie zajmie jeszcze mniej i znacznie! Zajrzyj do Instrukcji, Aby uzyskać szczegółowe informacje.
podawaj gulasz wołowy ze świeżą sałatką na lunch lub kolację.
świetna opcja, gdy chcesz zaoszczędzić aktywny czas na przygotowanie potrawy. Rzucił i zapomniał.
smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Wołowina - żeberka - 233   kcal/100g
  • Szynka wołowa - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Papryka ostra mielona - 21   kcal/100g
  • Sos pomidorowy ostry - 99   kcal/100g
  • Mieszanka ziół - 259   kcal/100g

Podobne przepisy