skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby przygotować paprykę nadziewaną warzywami, przygotowujemy niezbędne produkty z przyprawami. Dobrze myjemy i obieramy dwa kilogramy papryki, siekamy tysiąc dwieście gramów białej kapusty i na grubej tarce wcieramy dwie dość duże marchewki.
Krok 2:
Zaczynamy obrabiany przedmiot od blanszowania pieprzu, który rozprowadzamy na trzy do czterech minut w garnku z wrzącą wodą, aby dobrze się rozgrzał i stał się miękki.
Krok 3:
Pieprz z patelni przenosimy łyżką cedzakową do durszlaka, a następnie schładzamy pod zimną wodą.
Krok 4:
Pokrój dwie główki czosnku na duże plasterki.
Krok 5:
Pokrój dwa ostre chili w małe paski.
Krok 6:
Rozłóż drobno posiekaną kapustę w obszernej misce i dodaj do niej startą marchewkę.
Krok 7:
Warzywa dobrze wymieszaj i lekko ugniataj, aby łatwo było nadziewać paprykę.
Krok 8:
Rozłóż sałatkę z kapusty z marchewką w papryce, dodając ząbki czosnku, papryczki chili na środku i dobrze zagęszczając nadzienie.
Krok 9:
Paprykę faszerowaną sałatką z kapusty z marchewką ostrożnie wkładamy do słoików, dodajemy do smaku liść laurowy i kilka groszków ziela angielskiego.
Krok 10:
Aby przygotować marynatę na jeden trzylitrowy słoik, dodaj dwieście pięćdziesiąt mililitrów 9% octu i dwieście trzydzieści gramów cukru do rondla z jednym litrem wody.
Krok 11:
Wlej sześćdziesiąt mililitrów oleju roślinnego na patelnię i dodaj jedną łyżkę soli.
Krok 12:
Po umieszczeniu rondla na kuchence zamykamy go pokrywką i doprowadzamy do wrzenia, mieszając wszystkie składniki podczas gotowania marynaty.
Krok 13:
Słoiki wypełnione pieprzem, tylko nie do samej góry, całkowicie napełnij gorącą marynatą.
Krok 14:
Przykryj każdy słoik pokrywką i umieść na przemian w garnku z wodą, którą doprowadzamy do wrzenia i zamykamy pokrywkę dokładnie dwadzieścia minut, sterylizując kuchenkę na niską temperaturę.
Krok 15:
Odwróć słoiki z pieprzem i sprawdź szczelność, a następnie przykryj kocem lub ciepłym kocem i pozostaw do ostygnięcia na kilka godzin.
Krok 16:
Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Udane półfabrykaty i smaczny dla wszystkich!
faszerowana papryka na zimę z kapustą! Gotuj słoiki panowie, ale więcej! Pożycz od znajomych i krewnych, kup wreszcie! Nie chcesz przegapić przepisu na pyszną wegetariańską faszerowaną paprykę, prawda?! Tak, bez mięsa, tak, dużo warzyw i bogaty smak. Nie uwierzysz, dopóki nie spróbujesz gotować. Zaopatrz się w warzywa, cierpliwość, oglądaj i zapisuj przepis na przystawkę z papryki z kapustą.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g