faszerowana papryka z kapustą na zimę

to danie będzie chipem Twoich umiejętności kulinarnych! Udany przepis na przygotowanie idealnej wegetariańskiej przekąski warzywnej na zimę, która z pewnością ci się spodoba i mile zaskoczy wspaniałym smakiem!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 7 % 1 g
tłuszcze 13 % 2 g
węglowodany 80 % 12 g
63 kcal
IG: 50 / 0 / 50

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Aby przygotować paprykę nadziewaną warzywami, przygotowujemy niezbędne produkty z przyprawami. Dobrze myjemy i obieramy dwa kilogramy papryki, siekamy tysiąc dwieście gramów białej kapusty i na grubej tarce wcieramy dwie dość duże marchewki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Zaczynamy obrabiany przedmiot od blanszowania pieprzu, który rozprowadzamy na trzy do czterech minut w garnku z wrzącą wodą, aby dobrze się rozgrzał i stał się miękki.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pieprz z patelni przenosimy łyżką cedzakową do durszlaka, a następnie schładzamy pod zimną wodą.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pokrój dwie główki czosnku na duże plasterki.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Pokrój dwa ostre chili w małe paski.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Rozłóż drobno posiekaną kapustę w obszernej misce i dodaj do niej startą marchewkę.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Warzywa dobrze wymieszaj i lekko ugniataj, aby łatwo było nadziewać paprykę.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Rozłóż sałatkę z kapusty z marchewką w papryce, dodając ząbki czosnku, papryczki chili na środku i dobrze zagęszczając nadzienie.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Paprykę faszerowaną sałatką z kapusty z marchewką ostrożnie wkładamy do słoików, dodajemy do smaku liść laurowy i kilka groszków ziela angielskiego.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Aby przygotować marynatę na jeden trzylitrowy słoik, dodaj dwieście pięćdziesiąt mililitrów 9% octu i dwieście trzydzieści gramów cukru do rondla z jednym litrem wody.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Wlej sześćdziesiąt mililitrów oleju roślinnego na patelnię i dodaj jedną łyżkę soli.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Po umieszczeniu rondla na kuchence zamykamy go pokrywką i doprowadzamy do wrzenia, mieszając wszystkie składniki podczas gotowania marynaty.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Słoiki wypełnione pieprzem, tylko nie do samej góry, całkowicie napełnij gorącą marynatą.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Przykryj każdy słoik pokrywką i umieść na przemian w garnku z wodą, którą doprowadzamy do wrzenia i zamykamy pokrywkę dokładnie dwadzieścia minut, sterylizując kuchenkę na niską temperaturę.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Odwróć słoiki z pieprzem i sprawdź szczelność, a następnie przykryj kocem lub ciepłym kocem i pozostaw do ostygnięcia na kilka godzin.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Udane półfabrykaty i smaczny dla wszystkich!

faszerowana papryka na zimę z kapustą! Gotuj słoiki panowie, ale więcej! Pożycz od znajomych i krewnych, kup wreszcie! Nie chcesz przegapić przepisu na pyszną wegetariańską faszerowaną paprykę, prawda?! Tak, bez mięsa, tak, dużo warzyw i bogaty smak. Nie uwierzysz, dopóki nie spróbujesz gotować. Zaopatrz się w warzywa, cierpliwość, oglądaj i zapisuj przepis na przystawkę z papryki z kapustą.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Kapusta biała - 28   kcal/100g
  • Kapusta biała gotowana - 21   kcal/100g
  • Chili - 40   kcal/100g
  • Ziele angielskie - 263   kcal/100g

Podobne przepisy