skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Potrzebne produkty
Krok 2:
Barwena jest czyszczona, cięta, suszona ręcznikami papierowymi. Nie odcinamy ogona, głowy i płetw.
Krok 3:
Skropić rybę sokiem z cytryny i równomiernie natrzeć wewnątrz i na zewnątrz przyprawą do ryb. Usuwamy na pół godziny w chłodnym miejscu.
Krok 4:
W międzyczasie pokrój cebulę na pół pierścienia i dodaj niewielką ilość oleju na złoty kolor. Ochładzać.
Krok 5:
Włącz piekarnik na 200 stopni. Wyjmij rybę z lodówki. Rozłóż arkusz folii na stole, połóż na nim połowę marchewki. Połóż rybę na marchewce. Wykonujemy porcje. Wypełniamy jej brzuch cebulą i ziołami, wkładamy też do głowy pęczek zieleni.
Krok 6:
Połóż pozostałe marchewki na rybie.
Krok 7:
Przykryj rybę drugim arkuszem folii, dobrze zamocuj ze wszystkich stron kopertą. Kładziemy naszą rybę na blasze do pieczenia, wkładamy do gorącego piekarnika i pieczemy przez 40 minut.
Krok 8:
Następnie usuń górną warstwę folii i zrumień rybę pod grillem przez 5-10 minut. Rozłóż na dużym naczyniu i uwolnij z folii.
Krok 9:
Ryba okazuje się bardzo delikatna, soczysta i pikantna. Pyszne zarówno na ciepło, jak i na zimno! Miłego jedzenia!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Barwena gotowana - 115 kcal/100g
- Barwena świeża - 124 kcal/100g
- Koreańska marchewka - 134 kcal/100g