faszerowana barwena pieczona w folii po nadmorsku

Delikatna, pikantna, złota rybka! Nikt się nie oprze! Jeśli natkniesz się na parną barwenę, polecam ugotować ją zgodnie z tym przepisem. Baw się dobrze z widokiem, smakiem i aromatem!
IrinaprymoczkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 68 % 15 g
tłuszcze 18 % 4 g
węglowodany 14 % 3 g
137 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Potrzebne produkty

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Barwena jest czyszczona, cięta, suszona ręcznikami papierowymi. Nie odcinamy ogona, głowy i płetw.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Skropić rybę sokiem z cytryny i równomiernie natrzeć wewnątrz i na zewnątrz przyprawą do ryb. Usuwamy na pół godziny w chłodnym miejscu.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    W międzyczasie pokrój cebulę na pół pierścienia i dodaj niewielką ilość oleju na złoty kolor. Ochładzać.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Włącz piekarnik na 200 stopni. Wyjmij rybę z lodówki. Rozłóż arkusz folii na stole, połóż na nim połowę marchewki. Połóż rybę na marchewce. Wykonujemy porcje. Wypełniamy jej brzuch cebulą i ziołami, wkładamy też do głowy pęczek zieleni.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Połóż pozostałe marchewki na rybie.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Przykryj rybę drugim arkuszem folii, dobrze zamocuj ze wszystkich stron kopertą. Kładziemy naszą rybę na blasze do pieczenia, wkładamy do gorącego piekarnika i pieczemy przez 40 minut.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Następnie usuń górną warstwę folii i zrumień rybę pod grillem przez 5-10 minut. Rozłóż na dużym naczyniu i uwolnij z folii.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Ryba okazuje się bardzo delikatna, soczysta i pikantna. Pyszne zarówno na ciepło, jak i na zimno! Miłego jedzenia!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Barwena gotowana - 115   kcal/100g
  • Barwena świeża - 124   kcal/100g
  • Koreańska marchewka - 134   kcal/100g

Podobne przepisy