Nadziewane tartaletki
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
pieczemy tartaletki z gotowego ciasta francuskiego. Możesz z niego zrobić płatki. Lub kroimy kubki, po czym wkładamy je do foremek pokrytych margaryną, przebijamy w kilku miejscach i pieczemy na złoty kolor w 180 gramach.
bakłażan kroimy wzdłuż, przekłuwamy połowę, solimy, posypujemy olejem, pieczemy pół godziny w 180 gr.
schładzamy, wyjmujemy miazgę. Łączymy go z twarogiem, w blenderze doprowadzamy do stanu puree.
tutaj kładziemy posiekane orzechy, pieprz, sól. Nadziewamy tartaletki mieszanką, posypujemy orzechami.
Wytnij foremkę z sera w jodełkę (możesz użyć papierowego szablonu). Zanurz każdą choinkę w majonezie, a następnie w koperku. Ustaw na tartaletki z twarogiem. Posyp nadziewane tartaletki startym serem.
smacznego!!!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Bakłażany - 24 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g