papryka faszerowana serem feta

pikantna i bardzo smaczna przekąska-maksymalne korzyści i smak!
Arkadiusz i SwietłanaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 39 % 7 g
tłuszcze 39 % 7 g
węglowodany 22 % 4 g
105 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.

przepis kulinarny na paprykę faszerowaną serem, przeczytałem w jednym z pożółkłych starych czasopism. To jedzenie spodoba się każdemu, kto przygotowuje się do przyjęcia gości i lamentuje nad niewielką ilością potraw przygotowanych na wakacje. Ten kulinarny przepis docenią również laktowegetarianie, ludzie, którzy odmawiają jedzenia mięsa, ale nie odrzucają produktów mlecznych.

zmiel ser do jednorodnej masy za pomocą tłuczka. Możesz do tego użyć Niszczarki lub widelca. Następnie obieram pomidora ze skóry i nasion i mielę go tym samym niezastąpionym w gospodarstwie tłuczkiem ziemniaczanym. Przygotowuję masę serową z pokruszonego sera, pomidorów, czosnku startego w czosnku i drobno posiekanego koperku. Kroję paprykę w zgrabne pierścienie, układam je na dużym naczyniu lub tacy i napełniam je jednorodną masą serową. Papryka nadziewana serem jest prawie gotowa. Pozostaje przykryć tacę z jedzeniem kawałkiem papieru do pieczenia i wstawić do lodówki na dwie godziny. Podając do słola, dekoruję każdy plasterek nadziewanej papryką serową listkami pietruszki.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Ser z mleka krowiego - 260   kcal/100g
  • Ser owczy ser 50% tłuszczu - 370   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g

Podobne przepisy