koktajl czekoladowy
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
usuń skórkę z pomarańczy, podziel na plasterki. Wyciśnij 1 łyżeczkę soku z jednego klina. W shakerze lub małym dzbanku wymieszaj Likier, wódkę, sok i pasek skórki pomarańczowej. Dobrze wymieszaj.
na talerzu wymieszaj cukier i startą czekoladę. Zwilż brzegi kieliszków koktajlowych likierem i opuść mieszaninę cukru i czekolady . Odcedź koktajl czekoladowy do szklanek, dodaj lód i udekoruj plasterkami pomarańczy.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Wódka - 235 kcal/100g
- Pomarańcze - 36 kcal/100g
- Czekolada gorzka - 539 kcal/100g
- Likier czekoladowy - 332 kcal/100g