koktajl czekoladowy

Alkohol może być nie tylko gorący, ale także słodki!
NashaDashaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 4 % 1 g
tłuszcze 8 % 2 g
węglowodany 88 % 22 g
202 kcal
IG: 55 / 0 / 45

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.
  13. Krok 13:

    Krok 13.
  14. Krok 14:

    Krok 14.
  15. Krok 15:

    Krok 15.
  16. Krok 16:

    Krok 16.
  17. Krok 17:

    Krok 17.
  18. Krok 18:

    Krok 18.

usuń skórkę z pomarańczy, podziel na plasterki. Wyciśnij 1 łyżeczkę soku z jednego klina. W shakerze lub małym dzbanku wymieszaj Likier, wódkę, sok i pasek skórki pomarańczowej. Dobrze wymieszaj.
 na talerzu wymieszaj cukier i startą czekoladę. Zwilż brzegi kieliszków koktajlowych likierem i opuść mieszaninę cukru i czekolady . Odcedź koktajl czekoladowy do szklanek, dodaj lód i udekoruj plasterkami pomarańczy.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Wódka - 235   kcal/100g
  • Pomarańcze - 36   kcal/100g
  • Czekolada gorzka - 539   kcal/100g
  • Likier czekoladowy - 332   kcal/100g

Podobne przepisy