skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby przygotować sałatkę, najpierw musisz ugotować jajka i mięso z kurczaka, aż będą ugotowane i schłodzone. Jajka zalać zimną wodą i podpalić. Doprowadzić do wrzenia i gotować we wrzącej wodzie przez 5-7 minut. Następnie spuść gorącą wodę i zalej jajka zimną wodą, aby szybciej ostygły. Zanurz kurczaka we wrzącej wodzie i gotuj we wrzącej wodzie przez 30 minut.
Krok 2:
Ugotowane mięso z kurczaka pokroić na małe kawałki i ułożyć na dnie salaterki. Wygładź go na całej powierzchni i lekko dociśnij. Posmaruj warstwę mięsa odrobiną majonezu.
Krok 3:
Ułóż jajka starte na grubej tarce w następnej warstwie. Naciśnij je również trochę i posmaruj majonezem.
Krok 4:
Marchewki w języku koreańskim są zwykle dość grubo posiekane. Ale do sałatki należy ją trochę posiekać. Aby to zrobić, po prostu pokrój go ostrym nożem.
Krok 5:
Ułóż marchewki w stylu koreańskim w następnej warstwie. Dodaj trochę do tej warstwy majonezu, ponieważ sama marchewka jest dość soczysta.
Krok 6:
Górną, ostatnią warstwą zetrzyj ser na średniej tarce. Włóż gotową sałatkę na chwilę do lodówki, aby warstwy były lekko nasycone aromatem, a sałatka trochę ostygła. Podawaj do stołu i poczęstuj się. Smacznego!
kiedy gotuję tę sałatkę, prawie zawsze układam ją warstwami. Ale jeśli nie ma na to czasu, możesz po prostu wymieszać wszystkie składniki ze sobą. Prawda, w formie Puff, wygląda bardziej estetycznie. Ponadto wygodnie jest umieścić wszystkie składniki w pierścieniach do podawania porcji. Dlatego możesz przygotować tyle porcji, ile planujesz gości przy stole. Nie martw się, że ktoś nie lubi sałatki. Jest naprawdę bardzo smaczny i nie pozostawi nikogo obojętnym.
marchewki schabowe można kupić już gotowe. I gotuj kurczaka i jajka z wyprzedzeniem. Dlatego podstawowe przygotowanie sałatki zajmie bardzo mało czasu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g
- Koreańska marchewka - 134 kcal/100g