skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Krewetki rozmrozić i usunąć nadmiar płynu. Jeśli krewetki są w skorupce-delikatnie oczyść i usuń kanał jelitowy. Posortuj liście sałaty, opłucz i wysusz.
Krok 2:
Opłucz, wysusz i posiekaj kolendrę. Awokado, pomidory koktajlowe, ogórek i paprykę umyć, osuszyć i pokroić wzdłuż na pół. Usuń pestkę z awokado i delikatnie oddziel miąższ od skórki. Pokrój miąższ w drobną kostkę. Usuń część nasienną i łodygę z papryki, pokrój ściany papryki w drobną kostkę. Pokrój również połówki ogórka na małe kostki.
Krok 3:
Przygotuj sos, mieszając składniki sosu, sól i pieprz do smaku. W głębokiej misce umieść wszystkie przygotowane składniki, z wyjątkiem liści sałaty i kolendry, dodaj dressing i wymieszaj.
Krok 4:
Na talerzu ułożyć liście sałaty, ułożyć na wierzchu ugotowaną sałatę i posypać posiekaną kolendrą.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Krewetki w puszkach - 81 kcal/100g
- Krewetki gotowane - 95 kcal/100g
- Krewetki obrane mrożone - 60 kcal/100g
- Krewetki świeże - 97 kcal/100g
- Świeże ogórki - 15 kcal/100g
- Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58 kcal/100g
- "Rastishka" - 122 kcal/100g
- Jogurt pitny"Danon" - 76 kcal/100g
- Jogurt do picia "Agusha" - 87 kcal/100g
- "Actimel" naturalny - 83 kcal/100g
- Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96 kcal/100g
- "majetel" - 48 kcal/100g
- Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152 kcal/100g
- Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68 kcal/100g
- Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48 kcal/100g
- Beztłuszczowy jogurt mleczny - 38 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Awokado - 208 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sałata liściasta - 14 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Kolendra Zielona - 25 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Pomidory koktajlowe - 15 kcal/100g