galaretka w pomarańczy
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj produkty. Nasze połówki skórek z pomarańczy (pozostały z dżemu pomarańczowego). Lepiej jest wziąć galaretkę wielokolorową. Na 8 połówek wystarczą 2 saszetki.
Krok 2:
Przygotuj czerwoną galaretkę zgodnie z instrukcją. Jest wskazana woda 400 ml, lepiej wziąć 350 ml, aby galaretka lepiej zamarzła.
Krok 3:
Przygotujemy zieloną galaretkę jak czerwoną))) możesz wziąć dowolne kolory - jakie chcesz) miałem czerwone i zielone)
Krok 4:
Gotową galaretkę wlewa się do połówek skórek. Aby to zrobić, umieść je w formie, aby były stabilne. Niech galaretka trochę ostygnie, a dopiero potem wyślij do lodówki, aby zestaliła się.
Krok 5:
Zamrożoną galaretkę kroimy w plasterki i cieszymy się)))) Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Galaretka - 80 kcal/100g
- Pomarańcze - 36 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g