galaretka w pomarańczy

bardzo kolorowy, jasny, niezwykły deser! Przygotuj bardzo smaczny i niezwykły przepis)) galaretka w skórkach pomarańczowych) okazuje się jasna, kolorowa, świąteczna) dzieci będą zachwycone ,a także dorośli)) przygotowanie jest proste i łatwe, jest przyjemne i szybkie do zjedzenia))))
AngelAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 80 % 4 g
18 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj produkty. Nasze połówki skórek z pomarańczy (pozostały z dżemu pomarańczowego). Lepiej jest wziąć galaretkę wielokolorową. Na 8 połówek wystarczą 2 saszetki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Przygotuj czerwoną galaretkę zgodnie z instrukcją. Jest wskazana woda 400 ml, lepiej wziąć 350 ml, aby galaretka lepiej zamarzła.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Przygotujemy zieloną galaretkę jak czerwoną))) możesz wziąć dowolne kolory - jakie chcesz) miałem czerwone i zielone)

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Gotową galaretkę wlewa się do połówek skórek. Aby to zrobić, umieść je w formie, aby były stabilne. Niech galaretka trochę ostygnie, a dopiero potem wyślij do lodówki, aby zestaliła się.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Zamrożoną galaretkę kroimy w plasterki i cieszymy się)))) Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Galaretka - 80   kcal/100g
  • Pomarańcze - 36   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy