sernik bananowy z twarogiem i płatkami owsianymi
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
1. Płatki owsiane są mielone w blenderze, mieszane z jajkami i dodaje się do smaku substytut cukru rozpuszczony we wrzącej wodzie / / lub stewia jest układana na dnie naczyń i wysyłana do piekarnika na 10-15 minut.
2. Żelatyna rozpuszcza się w wodzie (szkło), a następnie podgrzewa w kuchence mikrofalowej lub gotuje na ogniu, po czym stygnie.Następnie 3/4 miesza się z twarogiem i słodzikiem / stewią / roztworem w wodzie. Masę układa się w naczyniach na wierzchu płatków owsianych, które już ostygły. i jest wysyłany do lodówki na 2-4 godziny.
3. Umieść krążki banana w pozostałej żelatynie, a po schłodzeniu większości wlej banany na wierzch i równomiernie rozprowadź. i przez kolejne 2 godziny w lodówce.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Banany - 89 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Płatki owsiane - 374 kcal/100g
- Herkules gotowany - 91 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g
- Żółtka jaj - 352 kcal/100g
- Białka jaj - 44 kcal/100g