cukierki z mleka w proszku i suszonych owoców

bardzo smaczna i zdrowa słodycz! Nadaje się zarówno dla dzieci, jak i dorosłych:). Słodkie, pyszne słodycze! Gotowanie jest łatwe i przyjemne. Możesz wykazać się wyobraźnią i bawić się różnorodnością kolorów wiórków kokosowych!) !! Ale uważaj na ilość, suszone śliwki są naturalnym środkiem przeczyszczającym !!
AurikaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 14 % 12 g
tłuszcze 30 % 26 g
węglowodany 56 % 48 g
426 kcal
IG: 50 / 10 / 40

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min
1) wymieszaj mleko, cukier puder i cukier waniliowy. Dodaj miękkie masło, dobrze wymieszaj.

2) Umyj suszone owoce, zmiel je w maszynce do mięsa lub blenderze. Dodaj do mieszanki mlecznej. Wszystko dobrze wymieszaj ponownie, aby suszone owoce były równomiernie rozłożone.

3) wlej 3-4 łyżki. łyżki wody (w zależności od uzyskanej konsystencji konieczne jest, aby mieszanina nie była zbyt mokra) i ponownie wymieszaj.

4) uformuj kulki z mieszanki i dobrze zwiń w wiórki kokosowe. Włóż cukierki do lodówki na pół godziny.

możesz dodać miętę, dobrze podkreśla smak cukierków i wygląda pięknie!)

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Rodzynki - 280   kcal/100g
  • Kiszmisz - 279   kcal/100g
  • Śliwka - 227   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Wiórki kokosowe - 592   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g
  • Cukier waniliowy - 379   kcal/100g
  • Mleko w proszku - 465   kcal/100g

Podobne przepisy