cukierki z mleka w proszku i suszonych owoców
skład / składniki
15
porcje:
metoda gotowania
1) wymieszaj mleko, cukier puder i cukier waniliowy. Dodaj miękkie masło, dobrze wymieszaj.
2) Umyj suszone owoce, zmiel je w maszynce do mięsa lub blenderze. Dodaj do mieszanki mlecznej. Wszystko dobrze wymieszaj ponownie, aby suszone owoce były równomiernie rozłożone.
3) wlej 3-4 łyżki. łyżki wody (w zależności od uzyskanej konsystencji konieczne jest, aby mieszanina nie była zbyt mokra) i ponownie wymieszaj.
4) uformuj kulki z mieszanki i dobrze zwiń w wiórki kokosowe. Włóż cukierki do lodówki na pół godziny.
możesz dodać miętę, dobrze podkreśla smak cukierków i wygląda pięknie!)
smacznego!
2) Umyj suszone owoce, zmiel je w maszynce do mięsa lub blenderze. Dodaj do mieszanki mlecznej. Wszystko dobrze wymieszaj ponownie, aby suszone owoce były równomiernie rozłożone.
3) wlej 3-4 łyżki. łyżki wody (w zależności od uzyskanej konsystencji konieczne jest, aby mieszanina nie była zbyt mokra) i ponownie wymieszaj.
4) uformuj kulki z mieszanki i dobrze zwiń w wiórki kokosowe. Włóż cukierki do lodówki na pół godziny.
możesz dodać miętę, dobrze podkreśla smak cukierków i wygląda pięknie!)
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Rodzynki - 280 kcal/100g
- Kiszmisz - 279 kcal/100g
- Śliwka - 227 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Wiórki kokosowe - 592 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Mleko w proszku - 465 kcal/100g