mieszanka witamin
skład / składniki
50
porcje:
metoda gotowania
opłucz suszone owoce i cytrynę, osusz. Następnie przełóż suszone owoce, orzechy, cytrynę ze skórką przez maszynę do mięsa. Wszystko dobrze wymieszaj, dodaj miód. Włóż wszystko do litrowego słoika, zamknij, włóż do lodówki. Weź łyżkę deserową 2-3 razy dziennie.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Suszone morele - 215 kcal/100g
- Uruk - 290 kcal/100g
- Brzoskwinie suszone - 254 kcal/100g
- Rodzynki - 280 kcal/100g
- Kiszmisz - 279 kcal/100g
- Śliwka - 227 kcal/100g