mieszanka witamin

bardzo przydatna rzecz! Wzmacnia odporność! Bardzo podoba się całej rodzinie.
KatarzynaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 7 % 4 g
tłuszcze 19 % 10 g
węglowodany 74 % 40 g
270 kcal
IG: 45 / 25 / 30

metoda gotowania

czas gotowania: 20 min
opłucz suszone owoce i cytrynę, osusz. Następnie przełóż suszone owoce, orzechy, cytrynę ze skórką przez maszynę do mięsa. Wszystko dobrze wymieszaj, dodaj miód. Włóż wszystko do litrowego słoika, zamknij, włóż do lodówki. Weź łyżkę deserową 2-3 razy dziennie.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Miód - 400   kcal/100g
  • Orzechy włoskie - 650   kcal/100g
  • Czarny orzech angielski - 628   kcal/100g
  • Czarny orzech perski - 651   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 925   kcal/100g
  • Suszone morele - 215   kcal/100g
  • Uruk - 290   kcal/100g
  • Brzoskwinie suszone - 254   kcal/100g
  • Rodzynki - 280   kcal/100g
  • Kiszmisz - 279   kcal/100g
  • Śliwka - 227   kcal/100g

Podobne przepisy