galaretka z twarogu z jeżynami
skład / składniki
10
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj składniki na galaretkę.
Krok 2:
Żelatynę wlej 100 ml zimnej wody i pozostaw na 40-60 minut, a następnie rozpuść w łaźni wodnej. Jeżyny myjemy i oczyszczamy z ogonów. Dodaj śmietanę do twarogu i wymieszaj.
Krok 3:
Następnie dodaj cukier i ubij wszystko blenderem, aż będzie gładkie i puszyste.
Krok 4:
Wlej rozpuszczoną żelatynę do masy twarogowej i rozłóż jeżyny.
Krok 5:
Wszystko delikatnie wymieszaj i włóż do formy.
Krok 6:
To wszystko, nasza galaretka z twarogu jest gotowa. Wyjmujemy formę do lodówki w celu zestalenia i po 3-4 godzinach podajemy do stołu!!! Smacznego!!!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Jeżyna - 31 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g